Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
15 Temmuz'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain darbe girişiminin püskürtülmesinin ardından gözler yeni bir saldırıya kalkışıp kalkışmayacağına çevrilirken, bankalara siber saldırı ihbarları yağmaya başladı. Geçtiğimiz hafta Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben'in başkanlığında bir araya gelen 10 banka, gelen ihbarları masaya yatırdı. Teyakkuza geçen bankalar olası bir saldırıya karşı güvenlik sistemlerini yeniden kontrol etme kararı aldı.
DİJİTAL ALT YAPISI GÜÇLÜ
Türkiye ekonomisi için stratejik öneme sahip bankaların dijital altyapısı oldukça yüksek bir teknoloji ile kuruldu. Güvenlik zaafı olmadığını belirten bankacılar, siber saldırıların sadece erişimi engelleyici trafik yarattığına dikkat çekiyor. Müşterilerin kuruma erişim trafiğini aksatarak hizmetlerin engellenmesine yol açan DDOS atakları, çoğunlukla bankalar tarafından bloke edilebiliyor. Bankacılar, müşterilerin kişisel bilgilerinin çalınmasına yönelik saldırılara karşı da tüketicilerin dikkatli olmasını öneriyor.
GÜNLÜK 2 MİLYARLIK HACİM
Bankacılık sektörünün en hızlı büyüyen alanlarından biri olan dijital bankacılık hizmetlerinin Türkiye'de günlük 1.5-2 milyar işlem hacmine ulaştığı tahmin ediliyor. Türkiye'de günlük bankacılık işlemlerinin yüzde 85'inden fazlası mobil chiazlar dahil dijital platformlar üzerinden gerçekleştiriliyor. Geçen yıl aralık ayında Türkiye ile Rusya arasındaki gerginliğin ardından 2 hafta süreyle Türkiye'ye yönelik siber saldırılar gerçekleşmişti. Bu saldırılardan bankacılık sektörü de nasibini almıştı.
VERİ MERKEZLERİ HEDEF ALINMIŞTI
Aralık ayında gerçekleşen saldırılar, bankaların veri merkezlerine kadar ulaşmış ancak internet altyapısını yavaşlatmanın ötesine geçememişti. Uluslararası hacker grubu Anonymous, sosyal medyaya yansıyan açıklamalarında Türkiye'nin IŞİD politikasına yönelik iddialar ortaya atarak, havalaanlarını, askeri kurumları ve özel kurumlarla devlet organlarını hedef aldığı yönünde tehdit etmişti.
Sabah- Dilek Güngör
Kendi işletim sisteminizi yapmazsanız gayet normal... Neden bankalar WİNDOVS kullanmak zorunda.. ?....
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.