Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Uluslararası finansal yaptırımlar, batılı bankaları Rusya'ya sırt çevirmeye zorlarken bu hamlenin bankacılık devlerine milyarlarca dolara mâl olacağı tahmin ediliyor.
UniCredit ve Citi ise hasarı azaltmak için Rus kurumlarıyla varlık takası düşünüyor. Financial Times'ın haberine göre, Rusya'dan çıkarken ağır zararlardan kaçınmaya çalışan UniCredit SpA ve Citigroup'un Rus finans kurumlarıyla varlık takası yapmayı araştırdıklarını söyledi.
UniCredit, CEO'su Andrea Orcel'in Mart ayında ülkeden çekilmeyi düşündüğünü açıklamasından bu yana Rus finans kurumlarından yerel yan kuruluşunu satın almak için birkaç teklif aldı.
Citigroup, Amerika Birleşik Devletleri merkezli büyük bankaların uluslararası çeşitliliği en fazla olanı.
FT'ye göre UniCredit, Rusya'nın en zengin adamlarından ve ABD, İngiltere veya Avrupa Birliği tarafından yaptırım uygulanmayan bir oligark olan Vladimir Potanin'in sahibi olduğu yatırım şirketi Interros grubundan bir teklif aldı, ancak İtalyan bankası teklifi reddetti.
Batılı bankalar, Rusya-Ukrayna’yı savaşı nedeniyle Rusya’ya gelen yaptırımlar yüzünden ülkeden çekilmeye hazırlanırken, bu hamlenin bankalara maliyetinin toplamda 10 milyar doları bulması bekleniyor.
İtalyan bankacılık grubu Unicredit Rusya'daki olası zararını karşılamak için 1,3 milyar euro ayırırken, ülkedeki işinin sona ermesi durumunda banka 5,3 milyar euroluk zarara uğrayabilir. Ülkede 4 bin çalışanı ve 2 milyon müşterisi bulunan banka, 17 yıldır Rusya’da faaliyet yürütüyor.
Fransız banka Societe Generale, iseilk çeyrek için, çoğunlukla Ukrayna’daki savaşla bağlantılı 561 milyon euroluk zarar karşılığı ayırdı. 18 milyar dolarlık riski bulunan bankanın Rusya’da 3,1 milyon müşterisi olduğu belirtildi
İsviçre bankası UBS de Avrupa’daki Ruslardan 100 bin eurodan fazla mevduat kabul edilmesini yasaklayan AB ve İsviçre kuralları nedeniyle varlık yönetimi bölümündeki varlıkların yüzde 0,7’sinin etkilediğini duyurdu.
Unicredit, Rusya'dan ayrılıyor mu?
Citigroup’un Rusya’da seçeneği kalmadı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.