Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
3. köprü ihalesini kazanan İçtaş-Astaldi Grubu’na, yerli ve yabancı bankalardan kredi kullandırma konusunda teklif geldi. Ortaklık ise teklifleri değerlendiriyor.
İstanbul Boğazı’na köprüyü inşa edecek olan İçtaş-Astaldi Ortaklığı’nın kredi görüşmeleri devam ediyor. Gruplar bununla ilgili bir çalışma birimi oluşturdu. Ekipler ise yurt içinden ve yurt dışından kredi imkanlarını araştırdı. Bu süreçte bankaların 3. köprünün finansmanına beklenin üzerinde ilgi göstermesi herkesi şaşırttı.Özellikle yurt dışından da finansman konusunda tekliflerin geldiği öğrenildi. Yetkililer, nakit akışının fazla olması nedeniyle bankaların köprü inşaatını finanse etmek istediğini kaydettiler.
Bankaların bu yöntemle köprüden elde edilen tüm gelirleri kendi bünyelerinde tutmak istediği belirtildi. İçtaş-Astaldi Grubu’nun, köprü için yaklaşık beş ayrı banka konsorsiyumu ile görüştüğü kaydedildi. Ayrıca Körfez sermayesi ile yerli bankalardan Vakıfbank’ın da kredi için devrede olduğu öğrenildi. Vakıfbank Genel Müdürü Süleyman Kalkan, geçen hafta bankanın yer almak istediği projeler arasında 3. köprüyü de saymıştı.
BANKALAR ENERJİYE UZAK DURUYOR
3. köprü inşaatının finansmanına sıcak bakan bankalar, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın önceki gün yeniden satışa çıkardığı dağıtım özelleştirmelerine ise uzak duruyor. Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen ilk dağıtım ihaleleri, bankaların kredi vermemesi nedeniyle iptal edilmek zorunda kalınmıştı.ÖİB’nin dağıtım ihalelerine yeniden çıkması ile birlikte gözler, tekrar bankalara çevrildi. Konuyla ilgili Star gazetesine bilgi veren üst düzey bir kamu bankası yöneticisi, bu şartlarda enerji dağıtım şirketlerine yüksek tutarda kimsenin para yatırmak istemediğini söyledi.
Öte yandan ÖİB, dağıtım ihalelerine gerçek alıcıların girmesini sağlamak ve firmaların vazgeçmesini önlemek için, geçici teminatları yüksek tutmayı planlamıştı. Bu çerçevede, 100 milyon dolara varan teminatlar istenmesi öngörülüyordu. Ancak teminat tutarlarında küçük artışlar yapıldı. Buna göre, Akdeniz Elektrik Dağıtım’ın teminat tutarı 10 milyon dolardan 15 milyon dolara, Boğaziçi Elektrik’in 20 milyon dolardan 30 milyon dolara, Gediz Elektrik’in de 15 milyon dolardan 23 milyon dolara yükseltildi.
İçtaş-Astaldi Grubu’nun 10 yıl 2 ay 20 günle en kısa yapım ve işletim süresini vererek ihalesini kazandığı 3. köprü, Garipçe-Poyrazköy arasına yapılacak. İçtaş-Astaldi’nin kredi bulmak için önünde daha 4 ayı bulunuyor.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansgundem.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansgundem.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.