Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) mart ayından bu yana faiz koridorunun üst bandında yaptığı 250 baz puanlık indirim ve zorunlu karşılık oranlarındaki düzenlenmeleri bankaların kredi faiz oranlarına da yansıdı.
15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası ekonomide çarkların dönmesi ve inşaat sektörünün canlılığını koruması amacıyla başlatılan seferberlik kapsamında bankalar,konut kredisi Faiz oranlarını en düşük yüzde 0,80 olmak üzere çeşitli vadelerde yüzde 1'in altına çekmişti.
Konutun ardından bu ayın başından itibaren ihtiyaç kredilerinde de faiz indirimine giden bazı bankalar, indirim öncesi aylık bazda yüzde 1,50 seviyesinde olan faizi en düşük yüzde 1,18'e çekti. Yapılan indirim sonucu faiz oranları yüzde 1,18 ila yüzde 1,35 arasında değişirken, bankaların ihtiyaç kredisi faizlerinde yaptığı indirim 15-35 baz puan arasında oldu.
İhtiyaç kredisi faizlerindeki indirimlerle tüketici, 36 ay vadede 20 bin liralık kredi kullanımında bin 300-bin 700 lira arasında, ortalamada da bin 500 lira daha az ödeme yapacak.
Bu arada, Ziraat başta olmak üzere VakıfBank, İş Bankası, Akbank ve Türk EkonomiBankası (TEB) tüketici kredilerini düşüren bankalar arasında yer aldı.
İŞ BANKASI'NDAN İHTİYAÇ KREDİSİ KAMPANYASI
Türkiye İş Bankası, müşterilerinin her türlü nakit ihtiyacı için uygun koşullarda kredi imkanı sunuyor. 14 Ekim 2016'ya kadar geçerli olacak ihtiyaç kredisi kampanyası kapsamında, tüm bireysel ihtiyaçlar için yüzde 1,22'den başlayan faiz oranlarıyla 50 bin TL tutar ve 48 ay vadeye kadar kredi kullanılabiliyor.
Kampanya kapsamında 3 bin-14 bin 999 TL kredi tutarı için yüzde 1,32, 15 bin-24 bin 999 TL kredi tutarı için yüzde 1,25, 25 bin TL ve üzeri kredi tutarı için de yüzde 1,22 aylık faiz oranı uygulanıyor.
AKBANK'TA İHTİYAÇ KREDİSİ FAİZİ YÜZDE 1,19'DAN BAŞLIYOR
Akbank Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Arif İsfendiyaroğlu, ihtiyaç kredilerinde yüzde 1,19'dan başlayan faizlerle kredi kullanma fırsatı sundukları ve ödemeleri de 2017'ye erteleme imkanı sağladıkları kampanyanın 31 Ekim'e kadar devam edeceğini bildirdi.
İsfendiyaroğlu, tüketici kredilerindeki yeni düzenlemeler sonrası kampanyada vadeleri 48 aya kadar uzattıklarını da belirtti.
TEB’DEN İHTİYAÇ KREDİSİNE 3 AY ERTELEME
TEB, artan ihtiyaçlara özel yeni bir kampanya başlattı. TEB, yeni ihtiyaç kredisi kampanyasında 50 bin TL'ye kadar 36 ay vadede yüzde 1,32 faiz oranının yanı sıra tahsis ücretini de sıfırlayarak 3 aya kadar erteleme imkanı sunuyor.
TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, "Kampanya kapsamında müşterilerimizin ihtiyaçlarını değil, ödemelerini erteliyoruz. TEB olarak, artan harcamalar için müşterilerimizin bütçesi ve ihtiyacına göre kendilerini zora sokmayacak en uygun çözümü üretmeyi hedefledik." diye konuştu.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.