BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankalar faiz artırımına hazırlanıyor----

Bankalar faiz artırımına hazırlanıyor

Bankalar faiz artırımına hazırlanıyor
25 Nisan 2021 - 12:38 www.finansgundem.com

Merkez Bankası’nın gecelik faizleri yüzde 19’a yükseltmesine rağmen bankalar mevduat ve kredi faizlerini değiştirmedi. Ancak Rusya’da durum farklı…

Rus bankaları, Merkez Bankası’nın faiz artırımı kararı sonrasında mevduat faizlerini yükseltmeye hazırlanıyor. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın gecelik borçlanma faizlerini yüzde 19’a yükseltmesine rağmen mevduat faizleri yüzde 17-18 seviyesini koruyor. Küçük birkaç banka dışında büyük bankalar faizleri eski seviyesinde tutmaya devam ediyor. Rusya’da ise beklentilerin üzerinde gelen faiz artışı bankaları hareket geçirdi.

Rusya Merkez Bankası’nın, Faiz artırımı kararı alırken banka mevduatlarının çekiciliğini artırmayı da amaçladığına işaret ettiği açıklamasından sonra, bankalar faizleri yükseltmek için çalışmalara başladı.
Alfa Bank, Rosselkhozbank ve Pochta Bank, yakın zamanda mevduat faizlerini artıracaklarını müşterilerine duyurmaya başladı.

Kredi ürünlerinde de faiz artırımı olacağı konusunda uyaran Alfa Bank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Michael Touch, “Kredi almak isteyen müşterilerimizin vakit varken mevcut koşullardan yararlanmalarını tavsiye ediyoruz” diye konuştu.

Öte yandan bazı büyük bankalar, mevduat faiz oranlarını artırma konusunda henüz nihai bir karar vermiş değil. VTB ve Otkritie Bank, Merkez Bankası kararı sonrasında oluşacak durumu analiz ettiklerini ve piyasa koşullarına uygun kararın daha sonra verileceğini bildirdi.

Rusya Merkez Bankası'ndan faiz artışı

ECB yine faizlere dokunmadı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)