Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince’nin İş Bankası genel müdürlüğü koltuğundan ayrılmasından sonra Türkiye Bankalar Birliği (TBB) bugün yeni başkanını belirlemek için toplanıyor.
Milliyet´in haberine göre, Merkez Bankası’nın ekim ayından bu yana bankalara yönelik aldığı zorunlu karşılık artırım kararlarının yanı sıra, hükümetin şube vergisi getirmesiyle başlayan gergin ilişki nedeniyle ‘zor bir koltuk’ olarak görülen TBB Başkanlığı için kamu ve özel sektör bankalarından adaylar çıkması bekleniyor.
Saat 14:00’te TBB’nin Akmerkez’deki yönetim katında yapılacak olan yeni başkan seçiminde kamu ve özel sektör bankaları arasında bir rekabet yaşanacak. Kamu bankalarından Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar ve Vakıfbank Genel Müdürü Sülayman Kalkan’ın adı geçerken, özel bankalardan Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen ve şu anda TBB Başkan Vekili olan Türk Ekonomi Bankası’nın (TEB) Genel Müdürü Varol Civil’in adı geçiyor.
Özel bankalar arasında Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen’in adının basında çok ön plana çıkmasına karşın iki yıldır bu konuda kendisine birçok istek iletilen Özen’in kesin kararını vermediği öğrenildi. Varol Civil’in ise başkanlık adaylığına sıcak bakmadığı belirtiliyor.
Kamu bankalarından Ziraat Bankası’nın Genel Müdürü Can Akın Çağlar’ın da bankanın genel müdürlüğünün Ankara’da bulunması nedeniyle böyle bir göreve mesafeli durduğu kaydediliyor. TBB başkanlığı için net olarak öne çıkan bir aday olmasa da esas rekabetin kamu bankaları ve özel bankalar arasında yaşanması bekleniyor.
TBB’nin başkanlık oylaması, 13 yönetim kurulu üyesinin alacağı kararla kapalı veya açık şekilde yapılacak. TBB’in üç de denetçi üyesi bulunuyor. TBB başkanlık seçimi oylamaları bugüne değin açık oylamayla gerçekleştirildi. Başkanlık seçimli genel kurul toplantıları iki yılda bir yapılıyor.
Ersin Özince’nin İş Bankası Genel Müdürlüğü görevini bırakmaması halinde TBB seçimli genel kurulu Mayıs 2012’de yapılacaktı.
İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, 2002 yılındaki seçimli genel kurulda TBB Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilmişti. 9 yıl bu görevde bulunan Özince ayrıca 1999-2000 yılları arasında da bu görevi yürütmüştü.
1.5 yıllık görevden sonra TBB Başkanlık koltuğunu o dönem Ziraat Bankası Genel Müdürü olan Osman Tunaboylu’ya devreden Özince, TBB’de bu görevi en uzun süre yürüten bankacı oldu. Bugün yapılacak, başkan seçiminden sonra Ersin Özince’ye Birlik yönetimi tarafından bir teşekkür plaketi verilecek.
Şu an Yönetim Kurulu’nda temsil edilen bankalar ve genel müdürleri
- Ziraat Bankası Can Akın Çağlar
- İş Bankası Adnan Bali
- Garanti Bankası Sait Ergun Özen
- Akbank Ziya Akkurt
- Yapı ve Kredi Faik Açıkalın
- Vakıflar Bankası Süleyman Kalkan
- Halk Bankası Hüseyin Aydın
- Finans Bank Temel Güzeloğlu
- TEB Varol Civil
- HSBC Bank Martin David Spurling
- Şekerbank Meriç Uluşahin
- TSKB Halil Eroğlu
- Turkland Bank Dinçer Alpman
Denetçi üyeler
- Denizbank Hakan Ateş
- Türk Eximbank Necati Yeniaras
- Eurobank Tekfen Mehmet Sönmez
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.