<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankadan çok eşe dosta koşuyoruz----

Bankadan çok eşe dosta koşuyoruz

Bankadan çok eşe dosta koşuyoruz
27 Ağustos 2013 - 08:08 www.finansingundemi.com

Kredi alanların neredeyse 9 katı akrabasından borç alıyor

Ernst&Young’ın araştırmasına göre, Türkiye’de ailelerinden borç alan bireylerin sayısı finans kuruluşlarından kredi alanların neredeyse 9 katı.
Uluslararası denetim ve danışmanlık şirketi Ernst&Young’ın "Hızlı Büyüyen 10 Ülke"de (Türkiye, Şili, Malezya, Meksika, Güney Afrika, Nijerya, Vietnam, Kolombiya, Mısır ve Endonezya) yürüttüğü bankacılık araştırmasına Türkiye’den katılanların verdiği cevaplar önemli sonuçlar ortaya çıkardı.
Yatırımcıların hangi bölgelere yatırım yapmalarının daha risksiz olduğu, tüketicilerin hangi ürünleri tercih ettikleri ve hangi pazarların daha hızlı büyüdüğü gibi sorulara cevap arayan araştırmanın sonuçlarına göre; penetrasyonu düşük olan pazarlarda refahın yükselmesi finansal ürün ve hizmet talebini artırdığı için sektör genelinde iyimserlik gözleniyor.
Hızlı büyüyen ülkeler arasında finansal performansın en pozitif görüldüğü ülke Türkiye... Türkiye’den araştırmaya katılan bankacıların çoğunluğu, bankaların mali performansının iyileşeceğini öngörüyor.
Gençler potansiyel
Ernst&Young Türkiye Finansal Hizmetler Sektör Lideri Müge Öner, Türkiye’de insanların çoğunlukla borç almak için bankaları değil ailelerini tercih ettiklerini söyledi. Ailelerinden borç alan bireylerin sayısının finans kuruluşlarından kredi alanların sayısının neredeyse 9 katı olduğunu belirten Öner, “Türkiye’de kredi/GSYH rasyosunun göreceli olarak düşük olması, potansiyelinden henüz yararlanılmayan geniş bir müşteri tabanının varlığına işaret ediyor. Türkiye’de genç nüfusun yoğun olması sebebiyle, bankalar genç müşteri tabanlarını farklı biçimlerde oluşturmaya yöneliyor” diyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)