BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBankacılıkta mobing skandalı ----

Bankacılıkta mobing skandalı

Bankacılıkta mobing skandalı
14 Mart 2011 - 11:42 www.finansgundem.com

Küresel krize rağmen ardı ardına kâr rekorları kıran Türk bankacılık sektörü ilginç bir mobing skandalı ile çalkanıyor

Bankacılık kulislerinde dolaşan bilgilere göre, bir süre önce merkezi Avrupa’da bulunan bir bankaya satılan Türk bankasındaki çalışanlar, yöneticilerin baskılarından bıktı. Banka çalışanları bunun üzerine, bankanın Avrupa’daki merkezindeki yöneticileri genel müdürü ve yardımcılarını şikayet etti. İlk kez böyle bir şikayet ile karşı karşıya kalan bankanın Avrupa’daki yöneticileri, acil olarak Türkiye’ye bir ekip gönderdi. Ekip banka içinde üç-dört ay kaldı. Bu süre içinde yöneticilerin çalışanlar üzerindeki baskılarını araştırdı. Ekip, çalışanlardan kendilerine imzasız mektup gönderilmesini bile istedi. Ekibin çalışmalarından ne sonuç çıktı, henüz bilinmiyor. Ancak ekipte bulunan bankacıların, Türkiye’den ayrılırken “Biz böyle gergin bir ortam görmedik. Bankaların nasıl bu kadar yüksek kâr elde ettiği şimdi anlaşıldı” dediği konuşuluyor. Bankanın yöneticilerinin ise ekip ayrılır ayrılmaz “Bizi kim ihbar etti” araştırması başlattığı öğrenildi. 

HÜSEYİN ÖZAY - STAR

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MEHMET SELİM AKMAN15 Mart 2011 18:40

    Bu zaten uzun bir süredir böyleydi. Herkes de bunu kanıksamıştı. Bunun böyle olduğununun bilinmesi bir yana, bankacılık sektöründe böyle olması gerektiği kanısı hakim. Yani kral uzun bir süredir çıplak!!! Hatta çıplak olmanın da ötesine geçmişti.???!!!! Üst düzey yöneticilerin para hırsı, sektörde çalışan ' insanların ' insan olduklarını unutup, tuşuna basılıp para veren ATM cihazları gibi görmelerine neden olmuş, sistem de bunu çok normal bir şey olarak benimsemiş. Sektörde çalışan 'insalar' ekmek parası güdüsüyle buna boyun eğmek zorunda kalmışlar. Sonu gelmeyen hırslar, bitmeyen hedefler, bir önceki yıla göre, mantıksızca, yani maliyet artışlarına paralel bir hedef artışı istemek tamam, ancak böyle bir mantıksal açıklaması da olmadan sürekli hedefleri arttırmak, insanların dayanma sınırı nereye kadar zorlayacak??? İnsanlar insanlıktan çıkınca bolanun bir yerden patlayacağı kaçınılmazdır. Küresel krizin altında yatan ana sebep de bu değilmiydi?? Artan hedef baskıları altındaki çalışanların, sağlam kredi kuralları ve mantığına dayanmayan kredi satışları, küresel banka krizini yaratmıştır. Bir zamanlar saygın ve sofistike bir mesleği olan bankacılığın, saygınlığını yitirmiş, bilgiye dayanmayan, tamamen ahbap çavuş ilişkisine dayalı bir meslek haline gelmesine sebep olmuştur. Üstelik her ne olursa olsun enfazla satışı yapan en iyi bankacı ünvanını almış, onlara bunu yaptıran yöneticileri de en iyi yönetici payesi ile ödüllendirilmiştir. Günümüzdeki yeni yetme bankacıların (en fazla 7-8 yıllık ve daha az tecrübeli bakacılar) risk yönetiminden ve analizinden bihaber oldukları aşikardır.

  • 14 Mart 2011 23:25

    tamami yerli olan bankalarda bu had safhada zaten. yabancilarda olmus cok mu? bakin kocaman bankalara ne muhtesem mobbingler var!!!

  • Kim14 Mart 2011 17:41

    Hangi bankaymış ki bu