<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankacılık sektörünün yeni normali----

Bankacılık sektörünün yeni normali

Bankacılık sektörünün yeni normali
23 Aralık 2020 - 16:32 www.finansingundemi.com

Bankacılık sektöründe 2021’e yönelik tahminleri, 2020’nin ve pandeminin etkilerinden bağımsız tartışmak mümkün değil.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

2020 yılının insanlar, şirketler ve ülkeler üzerinde devasa etkileri oldu. 2021 yılında bankacılık sektöründe yaşanacak gelişmelerde de 2020 yılının etkileri rol oynayacak. Küresel finansal krizden farklı bir şekilde, bu sefer bankalar “iyi çocuklar” olarak öne çıktı. Bankalar itibarlarını arttırken, dijital dönüşümlerini hızlandırdı. Temel sonuçlardan bir tanesi ise akıllı ve etkin online ödemeler oldu.

2020 yılında bankacılık sektöründe daha önce görülmemiş bir hızda inovasyon görüldü. Müşteriler ve toplum, değişen bankacılık sektöründen fayda görecek.

İtibarın yeniden doğuşu

Tüm dünyada bankalar, pandemi sürecinde müşterilerine yardımcı olabilmek için sistemlerini ve süreçlerini entegre ve adapte etmek amacıyla tüm gücüyle çalıştı. Kredilerde kolaylık sağlandı, hükümetlere finansal destek sağama konusunda destek verildi ve müşterilere temassız harcama limitlerinin yükseltilmesi ve sanal banka hesaplarıyla yardım sağlandı.

2021 yılında, ekonomik koşullar bankaları batık kredilerle, mortgage ipotekleriyle ve işten çıkarmalarla karşı karşıya bıraktığında, bu hoş algıyı kaybetme riski taşıyor. Ancak toplumda, sermaye ve likidite sağlayıcısı olarak oynadığı rolün dışında, bankalar güvenilir ve iyi kurumlar olarak itibarlarını sürdürmek için yatırım yapacak ve müşterilerini ve hizmet sağlayıcılarını daha üst çevresel ve etik standartları benimsemeye teşvik etmek için güçlerini kullanacak.

Çalışma şeklinde devrim

Birinci çeyrekte bankacılar laptoplarıyla salondaki masalarında çalışırken, şirket dönüşümünü stratejik olarak gerçekleştirmek isteyen bankalar faaliyetlerini hızlandırdı. Taktiksel yaklaşanlarsa, şimdi bunun stratejik bir şekilde ele alınması gerektiğini acı bir şekilde anlıyor.

Çalışma şekli ve süreçteki aksaklıklar ve bunlardan kaynaklanan riskler tehlikeli olabilir. Özellikle de idare departmanlarının bakış açısından, “kurumsal hafızaya” ve işlerin doğru yürümesi için çalışanların birbirine yakın olmasına bel bağlamak, artık yeterli değil. 

Gelişmiş bankalar, uzaktan çalışmanın sınırlarını zorladı ve sonuç başarılı oldu. Şimdi bankalar bulut sistemine geçişi değerlendiriyor ve hibrit çalışma modelini benimsiyor.

Nakdin ölümü

Nakde her zaman ihtiyaç olacağı için, nakdin ölümüyle ilgili söylentiler abartılı olabilir. Ancak pandemi tüketicilerin ve küçük işletmelerin bankacılık hizmetlerini kullanma şeklini kalıcı olarak değiştirdi ve nakit kullanımındaki azalma, pandemi nedeniyle 10 yıllık yol kat etti. Örneğin Norveç Merkez Bankası, ülkede nakit ödemelerin Mart ayından bu yana, %4’e düştüğünü açıkladı.

Ödemelerin akıllı, güvenli ve esnek olması, yeni dünyada hem perakende hem de ticari bankacılıkta rekabet edebilmek için hayati önem taşıyor. Aynı zamanda, ödeme kanallarındaki kalıcı değişim, bankaların müşterileriyle olan yüz yüze iletişimini de azaltacak. Şubeler tamamen yok olmayacak ancak, randevu yöntemiyle çalışan, büyük anlaşmalar yapılan alanlar olarak kullanılacak.

Bankaların “finansal sağlık işbirlikçisi” olarak rolü ortaya çıkıyor. Bankalar müşterilerin verilerini, yalnızca bankacılık deneyimlerini kişiselleştirmek ve farklılaştırmak için kullanmayacak, aynı zamanda geleneksel bankacılığın ötesinde ürün ve hizmet önerilerinde bulunmak için analiz edecek.

Bankalar sormadan hesaba müdahale edemeyecek

 

İtalyan bankalarında dijital euro rallisi

 

Korona virüs aşısı iki gelişen ülkenin kaderini değiştirecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)