Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
2007-08 ekonomik krizinin ardından, başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere, sıkı düzenleyici önlemler getirilen finans sektöründe bankalara kesilen cezaların toplamı tüm Dünya'da 321 milyar $ seviyesine ulaştı. 2016 yılının faturası ise bir önceki yıla göre % 68 artarak 46 milyar $ oldu.
Krizin neredeyse 10. yılı geride kalırken, yıllık raporlar ve Bloomberg verileri incelendiğinde bankacılık sektörü hâlen kendini tam olarak toparlayamamış görünüyor.
2015 yılında 159 milyar € ekonomik kâr sağlayan sektör, işletme sonuçları alınıp sermaye maliyetleriyle birleştirilerek elde edilen 2009-15 yılları arasındaki toplam tabloya bakıldığında 9 milyar € zararda.
Batı sallanırken Doğu İstikrarlı
Bu süre zarfında Avrupalı bankalar ekonomik kâr açıklayamazken, Amerikalılar son üç yıldır ancak artıya çıkabildi. Asya - Pasifik, Güney Amerika, Orta Doğu ve Afrika ise her sene kâr etmeye devam etti.
Lehman Brothers'ın çökmesinin ardından Amerikan bankacılık sistemini tepeden tırnağa değiştiren 2010 yılındaki Dodd-Frank Yasası'nı geri çekeceğini belirten ABD Başkanı Donald Trump'ın sözü dahi giderek artan düzenleyici gereksinimleri durduracağa benzemiyor.
Aralarında kara para aklamak, piyasa manipülasyonu, terörizm finansörlüğü gibi başlıkların da bulunduğu ihlâllerin önüne geçmek için, gelecek yıllarda Avrupa ve Asyalı düzenleyicilerin de şimdikinden agresif önlemler alması ve cezaların daha da artması bekleniyor.
Son raporlara göre bankacılık ve finans sektöründeki düzenlemeler 2011 yılından bu yana 3 kat arttı ve günlük 200 revizyona dek ulaştı.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.