Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, "Mevcut durumda hisse senedi, tahvil, bono, yatırım fonu,otomatik BES, gönüllü BES ve benzeri araçlar yoluyla yaklaşık 19 milyon vatandaşımız, doğrudan veya dolaylı olarak yatırımcı olmuştur." dedi.
Taşkesenlioğlu, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile ilgili ve bağlı kuruluşlarının 2022 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığı konuşmada, finansal piyasalar ve özellikle sermaye piyasalarının yeniliklere açık, değişiklere çabuk ayak uydurabilen yapısının, sektörün en önemli özelliklerinden biri olduğunu kaydetti.
Bu yılın eylül ayı sonu itibarıyla Sermaye Piyasası Kanunu kapsamında 547 şirketin bulunduğunu ifade eden Taşkesenlioğlu, "Mevcut durumda hisse senedi, tahvil, bono, yatırım fonu, otomatik BES, gönüllü BES ve benzeri araçlar yoluyla yaklaşık 19 milyon vatandaşımız, doğrudan veya dolaylı olarak sermaye piyasalarımızın yatırımcısı olmuştur." bilgisini verdi.
Taşkesenlioğlu, 2021'de halka arzlar açısından küresel ölçekte olduğu kadar Türkiye'de de büyük hareketliğin yaşadığına işaret ederek Ekim 2021 sonu itibarıyla halka arz sayısının 43'e çıktığını, fon büyüklüğünün ise 17,4 milyar lira olduğunu bildirdi.
"Bankacılık sektörünün riskleri yönetebilecek kapasitesi var"
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkan Yardımcısı Mehmet İrfan Kurt da BDDK'nın kredi piyasanın etkin şekilde çalışması, tasarruf sahiplerinin haklarının korunması ve finansal sistemin istikrarının sağlanması amacıyla gayret gösterdiğini söyledi.
Son yıllarda yeni tip korona virüs (Kovid-19) başta olmak üzere sektörü etkileyecek çok sayıda olumsuz gelişmenin yaşandığını ifade eden Kurt, "Enerji kısıtları, emtia fiyatlarındaki artışlar ve tedarik zinciri problemleri gibi küresel piyasalar kaynaklı gelişmeler, önemli riskler oluşturmaya devam etmektedir." dedi.
Kurt, bankacılık sektörünün tüm riskleri yönetebilecek kapasitesi bulunduğunu belirterek sektörün güçlü sermaye yapısı, nitelikli insan kaynağı ve yetkin risk yönetimi sistemine sahip olduğunu bildirdi. Kurumun öncelikle ele aldığı üç ana konu olduğunu ifade eden Kurt, sözlerine şöyle devam etti:
Birincisi, Basel Bankacılık Denetim Komitesinin 2023 yılı başında uygulamaya koymayı planladığı 'Basel-3 Final' düzenlemesi kapsamında gerekli mevzuat değişikliklerinin gerçekleştirilmesidir. İkinci konu, dijital bankacılık ve servis modeli bankacılığına ilişkin yasal altyapının tesis edilmesidir. Üçüncü alan ise Avrupa Yeşil Mutabakatı'na uyum kapsamında, yeşil bankacılık uygulamaların geliştirilmesidir."
"18 yaş altı yeni katılımcıların sayısı 101 bin 725"
Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkanı Türker Gürsoy ise ülke ekonomisine güvence sunma ve tasarruf sağlama işlevlerini yerine getiren sigortacılık ve özel emeklilik sektörünün, istikrarlı şekilde büyümeye devam ettiğini anlattı.
2020'de 82 milyar lira prim üreten sektörün, 2021 sonunda 100 milyar lira prim üretmesinin beklendiğini vurgulayan Gürsoy, sigortacılık sektörü tarafından ülke ekonomisine sağlanan korumanın toplamının 156 trilyon Türk lirasına ulaştığını bildirdi.
Kısa bir süre önce yürürlüğe giren 18 yaş altı BES uygulamasına değinen Gürsoy, "Sisteme katılan 18 yaş altı yeni katılımcıların sayısı 101 bin 725'e, fon büyüklüğü ise 107 milyon Türk lirasına ulaşmış bulunmaktadır. Böylece gençlerimize ve çocuklarımıza tasarruf alışkanlığını ve finansal okuryazarlığı küçük yaşlardan itibaren kazandırmakla birlikte, anne ve babalara çocukları için güvenli bir gelecek sağlayacak avantajlı bir alternatif sunmuş olduk." ifadesini kullandı.
Yerli yatırımcı yeniden dövize döndü
Ellerinde Bitcoin tutan yatırımcılardan satış
152 milyar doları yöneten yatırımcıdan boğa piyasası hamlesi
Borsa değil soygun yeri yarın bu yatırımcıları çok ararlar. Hiç biriniz görevinizi yapmıyorsunuz.
BDDK başkan yardımcısı kurt güçlü bir sermaye ye sahip olduklarını söylemiş 54 bin ailenin parasına el koyup sermaye yaparlarsa tabiki güçlenirler
UTANMADAN KONUŞUYOR KÜÇÜK YATIRIMCIYI SOYDULAR.
borsaya giren yüzde 90 kaçtı hemde küllüyen zararla soydurdunuz mücahit örene çalışacagınıza ülkeye hizmet etseydiniz bu borsada yatırımcı sayısı kat be kat artardı.
Bist bitmiştir yıllarca kan emdiler yakında kapanır
Elle tutulur hiç bir tatafınız yok sürekli ky nin batması için çalışıyorsunuz hiç bir halta yaradığınız yok sizin…..!
Borsada ETF yani borsa yatırım fonları eksik. Teknoloji gelişri, otomatik bir endeksi takip eden borsa fonları az. BIST30 endeks fonları hcim ve halka açık piyasa değerine göre seçilmiş, Oysa daha itinalı seçilecek fonlar olabilir. Mesela MSCI TUR fonu ABD'de işlem görüyor, BIST'de benzer fonlar olabilir. Küçük şirketler karması, inşaat sanayi, GYO sepet, Karlı şirketler, Ucuz Şirketler vs. Bir tane hise almak veya kendin takip etmek ya riskli ya da yortucu, bir çok haber gelişme bedelli vs oluyor takip etmeyen zarar edebiliyor. Çok sayıda serbest fon var, ama adı üstünde serbest fon, burada etik ilkeler vs tam takip ediliyor mu belli değil.
BİTIRDİNİZ BİZİ EN KISA ZAMANDA DOLARA AKLIN OLAN YATIRIM YERINE DOLARDA DURSUN CUNKU BUNLAR OYLE YAPIN DIYORLAR ASLINDA
İhlas lar milletin kanını emdi..diyer bir hisse tek art turizm 14 yıldır milleti bezdirdi...Denetleyen yok...al maaşı yan gel yat osman
Yüzde 90 ı patates oldu
Yatırımcı mı? emeklilik fonlarını saymazsak bu 19 milyondan kaç kişi gerçek manada yatırımcı acaba?
İhlaslardaki soygunlara göz yumuldu, sayenizde.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.