<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankacılık sektörü analizi----

Bankacılık sektörü analizi

Bankacılık sektörü analizi
06 Mayıs 2014 - 11:51 www.finansingundemi.com

İş Yatırım BDDK'nın verilerine göre bankacılık sektörüne dair bir analiz yayınladı

BDDK'nın açıkladığı haftalık bankacılık sektörü verilerine göre müşteri kredileri, tüketici kredileri arttı. İş Yatırım BDDK'nın açıkladığı verilere göre bankacılık sektörünü değerlendirdi.

İş Yatırım ( http://www.isyatirim.com.tr ) Tarafından Hazırlanan Analiz Raporu:

"İhtiyaç kredileri yaşam belirtisi gösterdi. BDDK'nın açıkladığı haftalık bankacılık sektörü verilerine göre müşteri kredileri Nisan ayının son haftasında TL bazında %0,3 arttı. İşletme kredileri, ihtiyaç kredileri ve kredi kartları bu hafta büyümenin olduğu alanlardı. Kur etkisinden arındırılmış toplam krediler ise bu hafta %0,1 düzeyinde düşük bir büyüme sergiledi. Nisan ayında toplam kredi büyümesi ise %0,5 ile ilk dört ayın en düşüğü oldu. 13 haftalık hareketli ortalamaya göre kur etkisinden arındırılmış kredi büyümesi 28 baz puan gerileyerek %13,3 oldu. Tüketici kredilerinde ise bu gösterge önceki haftaya göre 32 baz puan iyileşerek %7,1 düzeyine yükseldi. Sonuç olarak kredi büyümesinin kompozisyonu istenilen şekilde işletme kredileri lehine devam ediyor. Kur etkisinden arındırılmış işletme kredilerinin gösterge büyüme hızı tarihsel düzeylerini takip ederken tüketici kredileri ve kredi kartları toplamı son altı haftadır %0 düzeyinde büyümeye işaret ediyor.

TÜRK LİRASI MEVDUATTA ARTIŞ

TL mevduatta artış görüldü. Müşteri mevduatları haftalık %0,4 artarken büyüme genel olarak TL cinsi vadesiz mevduatlardan kaynaklandı. Ay sonundaki vergi ödemeleri bu durumu bir miktar açıklayabilir. Aylık olarak bankacılık sektöründeki TL cinsi müşteri
mevduatları %0,6 artarken yılbaşından bu yana daralma %3,5'e geriledi. YP cinsi müşteri mevduatları ise ABD doları bazında önceki aya göre %0,7 artarken yılbaşından bu yana büyüme %8,3 oldu. Diğer yandan mevduat dışı fonlama güçlüydü. Yurtdışı bankalardan sağlanan fonlamada ABD doları bazında önceki haftaya göre %2 artarken toplam repo fonlaması yatay seyretti. Bankacılık sektörünün özsermayesi de menkul kıymetler değerleme artışının katkısı ile ayın son haftasında %0,9 büyüdü.

TİCARİ KREDİ ORANI GERİLEDİ

Net TGA oluşumu negatif. Bu hafta toplam tahsili gecikmiş alacaklar önceki haftaya göre 65 milyon TL veya %0,2 geriledi. İyileşme özel sermayeli mevduat bankalarının tüketici kredileri ve taksitli ticari krediler tarafında görüldü. TGA oranı ise %2,76 düzeyinde yatay görünümünü korudu.

Ticari kredi oranlarında gerileme oldu. Merkez Bankası'nın yayımladığı haftalık kredi ve mevduat oranlarına göre yeni kullandırılan tüketici kredilerinin ortalama faiz oranı yatay kalırken ticari kredi oranlarında 118 baz puan kadar düşüş görüldü. Yeni işlerde TL cinsi kredi mevduat spredi Nisan ayında önceki aya göre 100 baz puan daralarak %2,97 olurken tüketici kredilerinde 20 baz puan genişleyerek %5,42 oldu."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)