BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana Sayfaİlginç Bankacı HikayeleriBankacılığı bıraktı YouTube’da milyoner oldu----

Bankacılığı bıraktı YouTube’da milyoner oldu

Bankacılığı bıraktı YouTube’da milyoner oldu
10 Temmuz 2024 - 18:09 www.finansgundem.com

Yatırım bankacılığı alanında kazandığı altı haneli maaşı elinin tersiyle iten Nischa Shah, bireysel finans alanında ürettiği içeriklerle milyon doların üzerinde para kazanıyor.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bireysel finans alanında paylaşımlarda bulunan YouTube fenomeni Nischa Shah dolar bazında altı haneli maaş aldığı yatırım bankasından ayrıldı ve tam zamanlı içerik üreticisi olmaya karar verdi. Üstelik CNBC’nin haberine göre bu kumar gibi hamle başarılı da oldu.

Shah 10 yıl boyunca bankacılık alanında çalışmasının ardından 2022’de Credit Agricole’de müdür yardımcısı oldu ve 200.000 sterlinin üzerinde kazandı. Ancak Shah Londra’daki bankacılık kariyerinden memnun değildi.

Eski bankacı CNBC’deki röportajında, “Bunun beni tatmin etmediğine, beni gerçek anlamda zorlamadığına ve entelektüel olarak teşvik etmediğine ikna olduğumda kurumsal bankacılıktaki kariyerimin dokuzuncu yılıydı. Para kazanırken insanlara yardım etmenin bir yolunu bulmak istedim. Bankacılık sırasında yaptığım şeyse şirketlere ve egemen devletlere yardım etmekti” açıklamasında bulundu.

Yaklaşık iki buçuk yıl önce dibi bulduğunu belirten Shah hayatını yeniden değerlendirmek için hedeflerini ve hayallerini düşünmesini tavsiye eden ‘çekim yasasını’ kullanmaya karar verdi.

Eski bankacı, “Hayatımın gidişatını değiştirmek istediğimi düşünüyordum. Çekim yasası, ‘para bir sorun olmasaydı ne işle uğraşırdınız?’ gibi yönlendirmeler veya sorular içeriyordu” diyor.

Shah, bireysel finans ve karmaşık bilgileri herkes için erişilebilir hale getirme konusunda bir tutkusu olduğunu bildiğini belirtiyor. Finans uzmanı bir keresinde muhasebecilerin bazı önemli bilgileri atlaması nedeniyle ailesinin 14.000 sterlinlik vergi masrafıyla karşı karşıya kaldığını ve bu yüklü faturadan kaçınması için ailesine yardım ettiğini paylaşıyor.

Finans uzmanı, “Sadece bireysel Finans konusunda bilgi sahibi olmak bile cebinize giren para üzerinde çok büyük bir etkiye sahip olabilir” diyor.

Shah, Aralık 2021'de bireysel finans ve kişisel gelişim hakkında YouTube videoları hazırlamakla uğraşmaya başladı ve şu anda YouTube'da 1 milyondan fazla abonesi var.

Bu başarı, iki ay sonra altı haneli bir ikramiye alacak olmasına rağmen, ocak ayında yatırım bankacılığı işinden ayrılmasına imkan sağlamış. Shah bu riske değdiğini de belirtiyor. Zira eski bankacı şimdilerde YouTube videoları, kurslar ve ürünler satış yapıyor, kurumsal firmalara konuşmacılık yapıyor ve markalarla ortaklık yapıyor. Elde ettiği kazançsa 1 milyon doların üzerinde.

Shah, “Bankacılıkta olduğumdan çok daha fazlasını kazanıyorum. Artık sadece para peşinde koşturmuyorum ve sadece iyi olduğum, tutkuyla bağlı olduğum ve gerçekten zevk aldığım şeylerin peşinden gidiyorum. Daha önce sahip olduğum her şeyi aşmayı başardım” dedi.

 1.000 aboneye ulaşmam 11 ayımı aldı

Shah'ın videoları, "Sizi fakir yapan para alışkanlıkları", "7 pasif gelir fikri" ve "İlk 1000 dolarınızla nasıl yatırım yapmalısınız" gibi çeşitli konuları kapsıyor. Videoları 100.000 ila 9 milyon arasında görüntüleme alıyor.

Sadık aboneler, Shah'ın akılcı yaklaşımına, basit tavsiyelerine ve sade kıyafetlerine aşina olabilir. Ancak 2021'de Shah'ın YouTube hesabı, pek ciddiye almadığı bir ek işti.

Haziran 2022'de her şey değişti. Shah, her hafta haftada iki kez paylaşım yapmaya karar verdi ve nihayet Eylül ayında, bir yatırım bankacısı olarak hayatında bir günü anlattığı video büyük yankı uyandırdı. Bir ayda 50.000 abone ve 3.000 sterlin kazandı.

Shah, "1.000 aboneye ulaşmam 11 ayımı aldı ve ardından 100.000'e ulaşmam iki ayımı aldı ki bu çılgıncaydı. Kelimenin tam anlamıyla bileşik faizin gücünün özeti: Karşınıza ne zaman bir fırsat çıkacağını bilmiyorsunuz” açıklamasında bulundu.

Shah, hedef kitlesinin genç yetişkinleri, kadınları ve finansal eğitime erişimi olmayan insanları içerdiğini söylüyor.

Finans uzmanı, “Kameraya karşı konuştuğumda sadece 22 veya 23 yaşımdaki kendimle konuşuyormuşum gibi düşünüyorum. Kariyerlerinde daha genç olan ve para kaznmaya daha yeni başladıkları bir noktada olan birçok insan var. Ancak sadece bununla yetinmek istemiyorlar. ‘Birimlerimle ne yapacağım?’, ‘Servetimi nasıl büyütürüm?’ ‘Sevmediğim bir işten ayrılabilmek için kendimi nasıl hazırlarım?’ gibi sorularının cevabını bilmek istiyorlar” açıklamasında bulundu.

Shah, bankacılık deneyimi ve muhasebe becerileri sayesinde, özellikle yanıltıcı finansal içeriklerin sosyal medyada yaygınlaşması nedeniyle bu alanda güvenilir bir figür olma fırsatı sağladı.

Finans uzmanı sosyal medyadaki takipçilerine şu uyarıda bulunuyor:

"TikTok ve Instagram'da yanlış tavsiyeler veriliyor ve bu üzücü bir durum. Zira şampuan veya dudak parlatıcısı hakkında yanlış tavsiye vermek birine sadece 7 sterline mal olabilir. Ancak finans hakkında yanlış tavsiye vermek birinin hayatı boyunca oluşturduğu birikimine mal olabilir."

 

Goldman CEO’su küllerinden doğdu

 

Yerli milyoner sayısında büyük artış bekleniyor

 

Amerikalılar seyahatten vazgeçemiyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)