BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankacıların primleri sınırlanıyor----

Bankacıların primleri sınırlanıyor

Bankacıların primleri sınırlanıyor
28 Şubat 2013 - 14:54 www.finansgundem.com

AB bankacıların bonuslarını sınırlamaya hazırlanıyor

Avrupa Birliği, küresel finansal krizde hedef tahtası haline gelen bankacıların primlerini (bonus) sınırlamaya hazırlanıyor.
Avrupa Parlamentosu (AP) ve üye ülkeler, uzun müzakerelerin ardından bankacıların primlerinin yıllık maaşlarıyla sınırlandırılması konusunda uzlaştı.
Buna göre bankalar, istisnai durumlarda hissedarların en az yarısının katılımıyla yüzde 65 hissenin onayıyla yıllık maaşın 2 katı prim verebilecek.
AP adına üye ülke temsilcileriyle müzakereleri yürüten Avusturyalı raportör Othmar Karas, vardıkları mutabakatın onaylanması halinde, AB'nin tarihinde ilk kez bankacıların primlerini sınırlandıracağını söyledi.
Londra'nın finans merkezi statüsünü zayıflatacağı endişesiyle İngiltere'nin bonus sınırlandırmasına muhalefeti nedeniyle, yeni düzenlemenin planlandığı gibi 2014 başında yürürlüğe girip girmeyeceği ise belirsizliğini koruyor.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)