BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBankacıların 'AĞA'ya tepkisi sert olacak----

Bankacıların 'AĞA'ya tepkisi sert olacak

Bankacıların 'AĞA'ya tepkisi sert olacak
20 Eylül 2011 - 00:11 www.finansgundem.com

Müteahhit Ali Ağaoğlu'nun '0 faizli 5 yıl kredi veriyorum' reklamları bankacıların tepkisine neden oldu

Herkesin bildiği gibi kredi bir bankacılık ürünü... Krediyi bankalarla finans kurumları verir. Bankalar müşterilerinden topladıkları mevduatları ya da dışardan temin ettikleri uzun vadeli kaynakları diğer müşterilerine kredi olarak kullandırarak fonlama sağlarlar. Yani paranın el değiştirmesine aracılık ederler. Bankacılık bunun içinde sıkı denetimlere tabidir. Çünkü bunun sosyal yönleri de vardır. Bu fonlamanın en basit adı da kredidir. Ama son günlerde Ali Ağaoğlu'nun da 'kredi veriyorum' diyerek reklamlara başlaması bankaların tepkisine neden oldu. Elbette detaylarını bilmiyoruz ama bu kampanya olsa olsa taksitli bir satış olabilir. Ticaret Kanunu'na göre bir mütehattidin yapacağı kredilendirmenin böyle olması gerekir. Bunun adı da "o faizli kredi" olmaz. Böyle tanıtım kampanyaları da yapılmaz. Ali Ağaoğlu'nun son kampanyası da böyledir. Çünkü herkes Ağaoğlu'nun bankacılığa soyunduğu düşünebilir. Yani Ali Ağaoğlu, aslında kredi vermiyor. Hem de reklamlarda "ben veriyorum" diye bağırıyor! Ali Ağaoğlu, faiz farkı almadan taksitli satış yapıyor. En azından yapıyor olması gerekir. O zaman neden böyle bir kampanya yaptı derseniz, bunun yanıtını biz de bilmiyoruz. Ama bankacıların bu sorunun yanıtını aradığını söyleyebilirim. Konu kısa sürede Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'na (BDDK) giderse kimse şaşırmasın. FİNANSGUNDEM.COM

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • misafir21 Eylül 2011 17:10

    burda yazanlar acaba ağaoğlunun internet sitesinde ödeme kolaylıkları dediği tabloları inceledimi. 0 faizli kredi ödemelerini bir inceleyin sonra birbirinizi yiyin...

  • 21 Eylül 2011 14:27

    en büyük tefeci bankalar. Hem faiz alırlar hem de yok dosya, yok kıl yok tüy masrafı. neredeyse eleman maaşını kredi alana yükleyecekler. Ağaoğlu haksız rekabet yapıyor olabilir ama bankacılar çok mu haklı.

  • MEHMET EROL21 Eylül 2011 08:55

    yesinler bankacıların sert tepkilerini.

  • mustafa20 Eylül 2011 19:18

    Bankalar sıgortacılık yapıyor , emlakcılık yapıyor , daha ıslerı olmayan bırsuru ıs yapıyor. Alı agaogluda kredı versın bankalara ve bankacılara mustehaktır.

  • gekko20 Eylül 2011 17:53

    bankacılar nıye bozuluyor ki adamın parası vardır veriyordur kime ne ki bankacılar çok mu dürüst ve etik çalışıyorki bankacılar kredi bankaların işi diye ağaya kızıyorlar bankıclar da SİGORTACILIK YAPAMASINLAR sigortacılık ta bankaların işi !!!!!!!!!!!!!!!

  • 20 Eylül 2011 13:19

    patlaması yakındır, kimin parasını kime veriyorsun diye sorarlar adama, burası yol geçen hanı değil ...

  • Bankacı20 Eylül 2011 12:21

    Bırakın kardeşim adamın ne yaptığını! Bir kere de şu ülkede vatandaşın lehine bir kampanya yapılıyor, hemen bağırtı çağırtı! Alıştı tabi bankalar, insanı sömürmeye.

  • exasyalı20 Eylül 2011 10:39

    adamın ne demek istediğini bankalarda çok iyi biliyor. laf ebeliği yapacaklarına , bir kampanyada bankalar yapsın....

  • Barış19 Eylül 2011 20:42

    hosgeldin ikinci kastelli

  • doğrucu davut19 Eylül 2011 17:48

    Bankalar gerçek kredi koşullarını zırt diye altyazı geçirerek faizsiz kredi diye reklam yaptıklarında oluyor da bu niye olmuyor anlamadım.