BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankacılar piyasaların önüne geçmeli!----

Bankacılar piyasaların önüne geçmeli!

Bankacılar piyasaların önüne geçmeli!
02 Eylül 2016 - 16:31 www.finansgundem.com

Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye, küresel yatırımcılara "büyümenin merkezindeyiz" diyor" dedi

Başbakan Binali Yıldırım, Bloomberg HT'nin düzenlediği 'Türkiye İyi Gelecek' Konferansı'nda açıklamalar yaptı

Yıldırım, "Türkiye özel sektörle büyüyor.Türkiye'nin yıllık 150 milyar dolar yatırımı var. Yapılan yatırımlar 15,5 yıl sonra güncelliğini kaybediyor. Yatırımların gecikmesi verimsiz bir yatırıma dönüşebiliyor " şeklinde konuştu.

Başbakan Yıldırım, "65. hükümet 100 günü geride bıraktı, 100 günde başımıza gelmeyen kalmadı.15,5 yıl boyunca verdiğimiz sözleri yerine getirdik. Milletimiz darbecilere ayar vermekle kalmadı, ekonomiye de ayar verdi" dedi.

Yıldırım, "Stok affı ile kayıt dışının önüne geçtik. Varlık barışı ile hiçbir vergi soruşturması olmayacak" açıklamasını yaptı.

Başbakan Binali Yıldırım, Ağustos'ta Türkiye'ye 916 milyon dolar net sermaye girişi oldu.Türkiye tüm istikrarsızlıklara rağmen büyümeye devam ediyor" dedi.

Yıldırım, "Bankacılar piyasaların önüne geçmeli, arkadan takip etmek meziyet değil. Kredileri kesmekle olmaz, teminatları 2 yerine 5'e çıkarmakla olmaz. Hileli iflas erteleme yok, usulleri yerine getirilmeli" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye'de üretileni dışardan almamalıyız. Hatası olanı sistemnin içinden alacağız, kurum çalışmaya devam edecek" şeklinde görüş belirtti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yorum02 Eylül 2016 22:21

    Sayın Başbakanım, bu yıl bankalar kar rekorları kırdı..fedakar kamu bankalarını çıkarsak piyasanın tahminim yarısı yabancı sermayenin elinde..bankaların desteğine piyasanın en çok ihtiyacı olan bu dönemde bu kadar kar etmeleri bence çok rahatsız edici..bence yabancı sermayeli bankaları ülkenin gidişhatında biraz daha taşın altına elini sokmaları için zorlayıcı olmakta fayda var..