Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) yarın yapılacak toplantısında, ana gündemin Pandemi Acil Varlık Alım Programı (PEPP) ve Uzun Vadeli Refinansman İşlemleri (TLTRO) olması bekleniyor.
PEPP ve TLTRO'da gevşeme olacağı öngörüsünde bulunan uzmanlar, PEPP'nin artırılabileceğini ve uygulanma süresinin uzatılabileceğini, TLTRO'nun süresinin de Haziran 2022'ye çıkartılabileceğini belirtiyor.
ING Group Başekonomisti Peter Vanden Houte, ECB'nin birtakım problemlerle karşı karşıya kaldığını söyledi.
Büyümenin yenilenen kısıtlama önlemleriyle birlikte yavaşladığını ifade eden Houte, enflasyonun negatif seviyelerde bulunduğunu ve yüzde 2'ye doğru ulaşmasının hızlı bir şekilde olmayacağını kaydetti.
Avronun dolara karşı güçlendiğini, bunun da büyüme ve enflasyon üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturduğunu vurgulayan Houte, bu sebepten dolayı ECB'nin eyleme geçmesi gerektiğini söyledi.
Peter Vanden Houte, Banka'nın önceki toplantıda "politika önlemlerinde tekrar ayarlamalar yapılabileceğinin" sinyallerini verdiğini, bununla birlikte Banka üyelerinin konuşmalarından da en çok onaylanacak iki seçeneğin PEPP ve TLTRO olduğunun net hale geldiğini, bundan dolayı bu programlara ve daha belirgin olarak da bu programların uygulanma sürelerine vurgu yapılabileceğini aktardı.
Houte, bankacılık sektörü üzerindeki negatif etkiler göz önünde bulundurulduğunda, mevduat faiz oranında indirime gitmenin "en çok tercih edilecek politika seçenekleri arasında olmayacak" gibi göründüğünü söyledi.
Houte, PEPP'nin 500 milyar avro tutarında artırılabileceğini ve programın uygulanma süresinin 2021'in sonuna kadar, TLTRO'ların süresinin de Haziran 2022'ye kadar uzatılabileceğini bildirdi.
Bankalardaki likiditenin büyük bir bölümünü negatif mevduat faiz oranlarından muaf tutmak için kademeli Faiz uygulamasında artışa gidilebileceğini aktaran Houte, "fallen angels" olarak adlandırılan "çöp, yatırım yapılamaz" nota sahip tahvillerin de şirket tahvil alım programına dahil edilebileceğini söyledi.
Rabobank ECB ve Avro Bölgesi Makro Strateji Başkanı Elwin de Groot da ECB'nin çok net bir mesajla politikada ayarlamalar yapacağını, Banka'nın PEPP ve TLTRO'da gevşemeye gideceğini aktardı.
PEPP'nin 400 milyar avro tutarında artırılabileceğini, süresinin de 12 ay uzatılabileceğini belirten Groot, TLTRO'nun süresinin de Haziran 2022'ye kadar ayarlanabileceğini ve faizlerde herhangi bir değişiklik beklemediğini kaydetti.
Commerzbank Kıdemli Ekonomisti Michael Schubert ise PEPP'deki artış miktarının 600 milyar avroya kadar gerçekleşebileceğini, süresinin de 2021'in sonuna kadar uzatılabileceğini bildirdi.
Avrupa Merkez Bankası, faiz oranlarını değiştirmedi
Avrupa Merkez Bankası tedbirleri destekliyor
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.