BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBankacılar ayaklandı----

Bankacılar ayaklandı

Bankacılar ayaklandı
31 Ağustos 2012 - 07:11 www.finansgundem.com

Bankacılar ticari tasarrufların devlet garantisi altına alınmasına karşı çıktılar

Avrupa ülkelerinin kriz nedeniyle ticari mevduatlara garanti verdiğini belirten sektörün önde gelen bankalarından birinin genel müdürü, bunun bankalara ekstra maliyet getirilmesi anlamına geldiğini söyledi.
“Bu maliyetleri kim karşılayacak? Devlet mi bankacılık sektörü mü?” diyen bankacı, “Tasarruf mevduatında devletin görevi esas olan küçük tasarruf sahibini korumaktır. Yoksa kâr ve zararını bilen, bilanço okuyabilen, risklerini iyi ölçen ticari tasarruf sahiplerini değil” dedi.
Sektörün önemli bankalarından birinin üst düzey yöneticisi de aynı yönde görüş belirterek, “Türkiye’de artık o kadar etkin şekilde denetim ve gözetim var ki ticari mevduata neden devlet garantisi getirilmek isteniyor, bakmak lazım” dedi. Milliyet

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mehmet erol31 Ağustos 2012 10:00

    mevduata garanti getirilmesine farklı anlam çıkaran bankacı ne anlam çıkardığı söyleseydi de biz de anlasaydık. ticaret erbabı büyük tasarruf sahibi mi? laf diye konuşmuş.