<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBankacılar 2017'de ekonomiye destek sözü verdi----

Bankacılar 2017'de ekonomiye destek sözü verdi

Bankacılar 2017'de ekonomiye destek sözü verdi
11 Ocak 2017 - 07:50 www.finansingundemi.com

Hain darbe girişimi karşısında başarılı bir sınav veren Türk bankaları 2017'de de dev projelere finansman desteğini sürdürecek

Hain darbe kalkışması sonrası yavaşlayan piyasayı canlandırmak için devreye giren bankalar, faiz indirimleri ve cazip kredi fırsatlarıyla, sanayici, KOBİ, esnaf, çiftçi ve tüketicinin yanında olduğunu gösterdi. 2017’de Türkiye’yi geliştirecek dev projelere kaynak aktarmayı sürdüreceklerini belirten finans sektörü temsilcileri Türk ekonomisine güvenlerinin tam olduğunu ve kazandıklarını ülke için harcamayı sürdüreceklerini söylüyor.

PİYASALAR CANLANACAK

2016 yılının 10 ayında ekonomiye 4,7 milyar dolar kaynak aktaran İş Bankası, faizleri düşürerek, bireye, tüketiciye, esnafa desteği sürdürecek. Darbe döneminde Türkiye’nin üçüncü sınıf bir ülke olma riskiyle karşı karşıyayken, birinci sınıf bir demokrasi imtihanı verdiğini söyleyen Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, “Biz de bu dönemde bireye, tüketiciye, esnafa dokunan kredilerimizde faizleri düşürdük. Son dönemde ekonomik aktiviteyi canlandırmak adına alınan bir dizi tedbirle, bankacılık sektörü için 2017 yılında kredi büyümesinin, 2016 yılının üzerinde seyretmesini öngörüyoruz” dedi. 2016’da kullandırdığı 239 milyar TL’yi aşan nakdi ve gayri nakdi kredileriyle ekonomiye desteğini sürdüren Garanti Bankası’nın genel müdürü Fuat Erbil, “2017’de KOBİ’lerimizi desteklemeye devam edeceğiz” diyor. 2017 yılında Türkiye’ye katkı sağlayacak altyapı projelerine yerel ve uluslararası bankalarla birlikte destek vermeyi sürdüreceklerini açıklayan Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın da “Kazandığımız parayı özkaynaklarımıza ekleyerek ülkenin büyümesine katkı vermeyi sürdüreceğiz” dedi.

Endişeye gerek yok

Dev projelerin başlıca finansörü konumunda yer alan Denizbank’ın genel müdürü Hakan Ateş de “Geleceğe güvenle bakıyoruz, endişeye gerek yok” diyor. Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, “Türkiye'de ekonomik reformların destekçisi ve tamamlayıcısı olmamisyonuyla çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu. VakıfBank Genel Müdürü Halil Aydoğan ise 2017'de Türk ekonomisinin dinamosu KOBİ’lere odaklanacaklarını kaydetti.

2017’de toparlanma bekleniyor

Bankacılar hem reel sektör hem de bireyler için 2017’nin 2016’dan daha iyi bir yıl olacağı fikrinde birleşiyor. Bankacıların 2017’ye pozitif bakışında 65. Hükümet programının öncelikleri arasında yer alan özel sektör eliyle sürdürülebilir büyüme, yüksek teknoloji içerikli ve katma değeri yüksek ürünlerin üretimine dönük yatırımların artırılması, istihdam artırıcı önlemler ve hükümetin kararlı duruşu büyük etken. 2017’de 2016 yılına kıyasla kamu tarafından verilen desteklerin de etkisiyle bir miktar toparlanma beklediklerini ifade eden, Türkiye’nin dev bankalarının genel müdürleri 2017’de mevduat dışı fon kaynaklarının yurtdışından temininde de bir sıkıntı yaşanmayacağını söylüyor. Bankacıların 2017 için büyüme öngörüsü ise yüzde 3.5 civarında.

En büyük risk küresel belirsizlikler

2017 yılını ‘Lokal ve küresel belirsizliklerin sürdüğü bir yıl’ olarak tanımlayan bankacılara göre bu yıl en büyük risk, ABD’deki yönetim değişikliğinden kaynaklı belirsizlik, Brexit görüşmeleri ve Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) para politikası duruşu. Global siyasi ve jeopolitik riskler, FED’in temkinli de olsa para politikasını sıkılaştırması ve AB’deki negatif görünümün devam etmesiyle 2017 yılında Türkiye’nin büyümesi üzerinde aşağı yönlü baskı oluşacağına dikkat çeken bankacılara göre buna karşın Türkiye için riskler hâlâ yönetilebilir seviyede.

600 bin çiftçi ve KOBİ'ye ulaşacak

‘Anadolu Bankacılığı’ misyonuyla hareket eden Şekerbank’ın Genel Müdürü Servet Taze, 2018 sonuna kadar 600 bin yeni çiftçi ve KOBİ müşterisine ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti. TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici de gelecek dönemde bugün olduğu gibi ekonomiye verdikleri çok yönlü desteği daha da güçlendirerek sürdüreceklerini söyledi. Gebze İzmir Otoyolu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Galataport gibi Türkiye'nin önemli projelerine yüksek montanlı finansman sağlayan Yapı Kredi CEO’su Faik Açıkalın da 2017’de büyük projelere destek verip ekonomiye katkı sağlamayı sürdüreceklerini kaydetti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)