Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ
Tüketicilerin 2020 boyunca dijital alternatifleri değerlendirmesiyle bankalar da tepki vermek zorunda kaldı. Yeni dijital müşterilerin hayal kırıklığına uğramamasını sağlamak için esnek bir yaklaşım gerekiyor. Fintech Futures’un haberine göre finansal teknoloji şirketi Infosys Finacle’ın Küresel İşletme Danışmanlığı Başkanı Rajashekara V. Maiya “Bankalar prestijlerine, doğalarına, boyutlarına ya da bölgelerine bakılmaksızın kapsamlı bir biçimde tamamen dijital ortama geçiş yapıyorlar” ifadelerini kullanıyor.
Maiya, “Şimdilerde bankalar dijitalleşmeye verimlilik açısından bakıyorlar ve bu bakış açısı müşterilerin bakış açısından. İster kurumsal müşterileri, perakende müşterileri, ister yaşlılar veya genç nesiller olsun, her banka tüm bu kesimlerle nasıl ilişkilendireceğini inceliyor” dedi.
Dört büyük finansal denetim firmasından birisi olan PwC’nin araştırmalarına göre ABD’de müşterilerin %27’si Kovid-19 salgını sonucunda bankaların mobil uygulamalarını veya web sitelerini ziyaret etti. Müşterilerin dörtte biri de şubedeki sürelerini azalttıklarını söyledi. Bu arada İngiltere'de para yönetimi uygulamaları kullanımında %30 kullanımda bir artış görüldü.
Birçok müşteri bir zamanlar şubede gerçekleştirdikleri işlemleri tamamen çevirim içi ortamlara aktardı. Bu durum finans kurumları için yeni bir meydan okuma ve fırsat alanı sunuyor. İlk kez şubeden mobil uygulamaya geçiş yapan kişilerin özelliklerini yakalamak için taktik değişikliği gerekiyor.
Maiya demecinde geçmişteki uçak bileti rezervasyonlarını örnek gösteriyor. Geçmişte insanlar uçuş rezervasyonlarında bilet almak, ve fiyatlar hakkında tavsiye almak için birden fazla acenteye gitmek zorunda kalıyordu. Şimdiyse deneyimi, kullanımı ve anlaşılması çok kolay olan bir uygulama sayesinde, çok az kişi bir seyahat acentesi geri dönmek isteyecektir.
Maiya, "Dijital deneyiminize şube deneyiminin bir sürümünü sunarsanız, çok az insan işlemleri için eski şube yöntemlerine geri dönmek isteyecektir" görüşlerine yer veriyor.
Maiya, genç nesiller sosyal medya tarzı bir deneyim isterken, yaşlı neslin ise basitlik, anlayış kolaylığı ve bir alıştırmaya gerek olmadan temel bankacılık görevlerini tamamlamak istediğini de ekliyor. Önümüzdeki aylarda bankaların her iki demografinin de isteklerine hitap edebilmeleri için uygulamalarındaki özelleştirilebilirlik çok önemli olacaktır.
Bankacılık ve ödeme yöntemlerinde birden fazla yeni form dünya çapında ortaya çıkmaya başladı. Çin'de QR kodları, Afrika'da mobil para çözümleri ve Avrupa'da temassız kartların kullanımı arttı. Tencent gibi şirketler diğer bölgelere yayılmak için bir hamle yapmaya çalışırken, bankalarınsa bu karmaşık ortamdan yararlanması önemli için fırsatı var.
Maiya bu karmaşık ortamın geleneksel bankacılık sektörü ile daha geniş teknoloji sektörü arasında olduğuna inanıyor. Bankacılık uzmanı örnek olarak Amazon Hindistan’ın kendi alışveriş uygulaması içerisinde Amazonun ödeme ve mobil para hesabı sağlayan özellikleri de içermesini gösteriyor. Zira şirket Kovid-19 salgını ve uygulama kullanıcıları arasındaki aktif ödemeler nedeniyle müşterilerin şubeleri ziyaret edemeyeceğini öngördü.
Maiya oyunu değiştirdiğini belirterek, "Mobil uygulama artık geleneksel bir banka veznedar rolüne dönüştürülüyor" ifadelerini kullandı.
Bank of America maaş günü kredisinde yeni dönemi başlatıyor
Dolar, swap hamlesi ile geriledi
Pandemide online oyuncak satışı iki katı arttı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.