Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), 2022 yılının son dönemine ilişkin "Banka Kredileri Eğilim Anketi" sonuçlarını açıkladı.
Bankaların 2022 yılının son çeyreğine ilişkin değerlendirmeleri ile 2023 yılının ilk çeyreğine ilişkin beklentilerini içeren Banka Kredileri Eğilim Anketi sonuçları incelendiğinde, 2022 yılının son çeyreğinde, bankaların genel olarak işletmelere kullandırdıkları kredilere uyguladıkları standartları sıkılaştırdığı görüldü. Alt kırılımlar incelendiğinde, küçük ve orta ölçekli işletmelere verilen krediler ile kısa vadeli kredilere uygulanan standartların aynı kaldığı gözlenirken, diğer işletme kredi türlerinde sıkılaşma olduğu görüldü.
2023 yılının ilk çeyreği için bankaların beklentisi, küçük ve orta ölçekli işletmelere verilen krediler ile kısa vadeli kredilere uygulanan standartların aynı kalacağı, diğer işletme kredi türlerinde standartların sıkılaşmaya devam edeceği yönünde oldu. Yılın son çeyreğinde, konut kredi türünde uygulanan standartların sıkılaşmaya devam ettiği, taşıt ve diğer bireysel kredi türlerinde ise standartların aynı kaldığı görüldü.
2023 yılının ilk çeyreği için beklenti, tüm bireysel kredi türlerinde standartların aynı kalacağı yönünde oluştu.
Ankette şu sonuçlar ortaya çıktı:
"Anket sonuçları kredi talebi açısından incelendiğinde, yılın son çeyreğinde küçük ve orta ölçekli işletmelere verilen krediler, kısa vadeli krediler ve Türk Lirası cinsinden açılan kredilere olan talepte artış gözlenirken, büyük işletmelere verilen krediler, uzun vadeli krediler ve yabancı para cinsinden açılan kredilere olan talepte azalış gözlenmektedir. 2023 yılının ilk çeyreği için beklenti, yabancı para cinsinden açılan kredi türünde talebin azalmaya devam edeceği, diğer işletme kredi türlerinde ise talebin artacağı yönündedir. Yılın son çeyreğinde konut ve diğer bireysel kredi taleplerinde artış, taşıt kredi talebinde ise azalış olduğu gözlenmektedir. 2023 yılının ilk çeyreği için beklenti, konut ve taşıt kredi türlerinde talebin artacağı, diğer bireysel kredi türlerinde ise talebin azalacağı yönündedir.
Bankaların fon sağlama imkânlarının gelişimi incelendiğinde, 2022 yılının son çeyreğinde yurt içi ve yurt dışı fonlama koşullarının sıkılaşmaya devam ettiği görülmektedir. 2023 yılının ilk çeyreği için beklenti, yurt içi fonlama koşullarında bir miktar gevşeme olacağı yönünde iken yurt dışı fonlama koşullarında sıkılaşmanın devam edeceği yönündedir."
Orta gelir konut kredisi: İşte örnek ödeme planı!
Kredi kartı sayısı bir yılda arttı
Kamu bankalarından yeni kredi paketi hazırlığı
Bir tanede hayra soluyan karar alın
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.