<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBanka hesaplarını kiralayarak kara para aklamaya çalıştılar----

Banka hesaplarını kiralayarak kara para aklamaya çalıştılar

Banka hesaplarını kiralayarak kara para aklamaya çalıştılar
30 Eylül 2023 - 15:50 www.finansingundemi.com

İstanbul'da kara para aklamak için başkalarına ait banka hesaplarını kiralayanlara yönelik operasyon düzenlendi. Gözaltına alınan 14 şüpheliden, 13'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Dolandırıcılar son zamanlarda başkalarına ait banka hesaplarını kiralayarak kara para aklamaya çalışıyor. Zanlıların İstanbul'da bir kafeyi üsse çevirdiği ve hesaplarını kiralamak isteyenlerle her gün toplantı yaptıkları ortaya çıktı. TRT Haber'de Murat Can Öztürk ve Niyazi Dölek'in imzasıyla yer alan konuyla ilgili haber şöyle: 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, sahte araç kiralama siteleri, kaparo ve telefon dolandırıcılığı üzerinden yüz binlerce lira haksız kazanç elde eden, bu paraları aklayabilmek için banka hesabı kiralayan kişilerin yakalanmasına yönelik İstanbul Fatih'teki bir kafeye operasyon düzenledi.

13 şüpheli tutuklandı

Operasyonda, aralarında mekan sahibinin de bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı, çok sayıda dijital materyale de el konuldu. Şüphelilerden 13'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Şüphelilerin, Banka hesabı bulmak için sosyal medyadan ek iş ilanları verdiği, aynı ilanların da afiş olarak duvarlara da yapıştırıldığı belirlendi.

Kafeyi üsse çevirmişler

"Bin 500 lira kazanmak ister misiniz?" gibi vaatlerin sıralandığı ilanlara dönüş yapanlar dolandırıcıların adeta bir üsse çevirdiği kafeye gidiyorlardı.  

Hesap sahipleriyle yüz yüze toplantılar yapan şüpheliler, hesaplara yatacak olan dolandırıcılık parasından yüzde 10 komisyon teklif ediyordu.

Dolandırıcılıktan elde edilen ana para ise bazen 1 milyon lirayı bulabiliyordu. Zanlılar, para yattıkça, hesap sahipleriyle ATM'lerden parayı çekiyorlardı.

Hesabı olmayanlar ise SET adı verilen bir sistem karşılığında anlaşma yapıyorlardı. Bu sisteme göre; birden fazla bankada hesap açıyorlar ve tüm bilgileri dolandırıcılara teslim ediyorlardı. Banka kartları, akşamları kafenin sahibine emanet ediliyor, sabah yeniden işlem yapılıyordu. Komisyon alanlar saadet zinciri gibi, başka arkadaşlarını da getirerek, dolandırıcıların ağını genişletiyordu.

TBB'den dolandırıcılık girişimlerine yönelik güvenlik uyarısı

‘Dolandırıcı milyarder’ davasında JPMorgan detayı

Dedemanlar yine karıştı: Yeni patrona dolandırıcılık suçlaması!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)