Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Mevduat bankaları ile kalkınma ve yatırım bankalarında çalışan sayısı son bir yılda bin 377 kişi artarak 181 bin 415 oldu. 2012 yılının ilk çeyreği itibariyle mevduat bankaları ile kalkınma ve yatırım bankalarının toplam şube sayısı son bir yılda 305 adet artarak, 9 bin 886 düzeyine çıktı.
Türkiye Bankalar Birliği (TBB), Mart 2012 Türkiye’de Bankacılık Sistemi Banka, Şube ve Personel Bilgileri’ni açıkladı. Buna göre bankacılık sisteminde Ocak-Mart 2012 döneminde faaliyet gösteren banka sayısı 48 oldu. Bu dönemde mevduat bankaları sayısı 31, kalkınma ve yatırım bankaları sayısı 13 ve katılım bankaları sayısı 4 olarak kaydedildi. Mevduat bankalarından 3 tanesi kamu sermayeli, 11 tanesi özel sermayeli ve 16 tanesi yabancı sermayeli bankalardan oluştu.
MEVDUAT İLE KALKINMA VE YATIRIM BANKALARININ TOPLAM ŞUBE SAYISI 9 BİN 886 ADET OLDU
2012 yılının ilk çeyreği itibariyle mevduat bankaları ile kalkınma ve yatırım bankalarının toplam şube sayısı son bir yılda 305 adet artarak, Ekim-Aralık 2011 dönemine göre ise 52 adet artarak 9 bin 886 oldu.
Kamusal sermayeli mevduat bankalarında şube sayısı, 2011 yıl sonuna göre 27 adet, özel sermayeli mevduat bankalarında 25 adet arttı. Yabancı sermayeli mevduat bankalarında ve kalkınma ve yatırım bankalarında ise değişmedi.
Ocak-Mart 2012 dönemi sonu itibariyle mevduat bankalarında banka başına ortalama şube sayısı 318 oldu. Bu rakam kamusal sermayeli mevduat bankalarında 979, özel sermayeli mevduat bankalarında 452, yabancı sermayeli bankalarda ise 121 düzeyinde gerçekleşti.
İSTİHDAM 2012 YILI İLK ÜÇ AYDA 3 KİŞİ AZALDI
Mevduat bankaları ile kalkınma ve yatırım bankalarında çalışan sayısı son bir yılda yüzde 1 oranında (bin 377 kişi) artarken, Ekim-Aralık 2011 dönemine göre ise 3 kişi azalarak 181 bin 415 oldu. 2011 yılsonu rakamlarına göre çalışan sayısı özel sermayeli mevduat bankalarında 223 kişi artarken, kamusal sermayeli mevduat bankalarında 45 kişi, yabancı sermayeli mevduat bankalarında 130 kişi, Fon bankasında 7 kişi, kalkınma ve yatırım bankalarında ise 44 kişi azaldı.
ÇALIŞANLARIN YÜZDE 80’İ YÜKSEK ÖĞRENİM MEZUNU
Ocak-Mart 2012 dönemi itibariyle, Banka çalışanlarının yüzde 28’i kamusal sermayeli mevduat bankaları, yüzde 49’u özel sermayeli mevduat bankaları, yüzde 20’si yabancı sermayeli mevduat bankaları ve yüzde 3’ü ise kalkınma ve yatırım bankaları tarafından istihdam edildi. Mevduat bankalarında banka başına çalışan sayısı 5 bin 697 oldu. Bu rakam kamu sermayeli bankalarda 16 bin 731, özel sermayeli bankalarda 8 bin 115 ve yabancı sermayeli bankalarda 2 bin 307 düzeyinde gerçekleşti.
Ocak-Mart 2012 dönemi itibariyle, bankacılık sektöründe çalışanların yüzde 1’i ilköğretim, yüzde 19’u orta öğretim, yüzde 74’ü yüksek öğretim kurumları mezunu, yüzde 6’sı ise yüksek lisans ve doktora yapmış olanlardan oluştu.
Kamusal sermayeli mevduat bankalarında çalışanların yüzde 80’ini yüksek öğretim kurumlarını bitirmiş ve lisansüstü eğitim yapmış personel oluşturdu. Bu oran, özel sermayeli mevduat bankalarında yüzde 82, yabancı bankalarda yüzde 75 ve kalkınma ve yatırım bankalarında ise yüzde 79 şeklinde gerçekleşti.
BANKACILIKTA KADIN ÇALIŞAN ORANI YÜZDE 50
Ocak-Mart 2012 dönemi itibariyle bankacılık sektöründe çalışanların yüzde 50’si kadınlardan oluştu. Bu oran kamusal sermayeli mevduat bankalarında yüzde 41, özel sermayeli mevduat bankalarında yüzde 54, yabancı sermayeli mevduat bankalarında yüzde 54, Fon bankasında yüzde 35, kalkınma ve yatırım bankalarında ise yüzde 34 düzeyinde gerçekleşti.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansgundem.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansgundem.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.