BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBanka bazında önlemler başlıyor----

Banka bazında önlemler başlıyor

Banka bazında önlemler başlıyor
16 Haziran 2011 - 08:25 www.finansgundem.com

TMSF’ye ödedikleri sigorta primlerine zam yapılacak. Ufuk Şanlı'nın haberi...

Banka bazında önlemler başlıyor 7 bankanın sigorta primi artıyor.
‘Too bIg to faIl’ yani batmasına müsade edilemeyecek kadar büyük 7 bankanın kredi genişlemesini biraz daha durdurmak için bu bankaların mevduat güvencesi kapsamında TMSF’ye ödedikleri sigorta primlerine zam yapılacak.
Ekonomi yönetimi önce prim artışını 5 banka için yapmaya karar verdi, daha sonra listeye 6 ve 7’nci büyük bankalar da girdi
Hükümetin seçim sonrası ortaya koyacağı eylem planının kodlarını VATAN açıklıyor. VATAN’ınekonomi bürokrasisine yakın kaynaklardan edindiği bilgilere göre, Hazine Müsteşarlığı’nın koordinatörlü- ğünde Merkez Bankası, BDDK ve TMSF tarafından hazırlanan yeni yol haritası her zaman olduğu gibi yine en çok bankacıların canını yakacak. Munzam karşılıkların artırılması, bu karşılıklara faiz ödenmemesi ile kârları yüzde 19 oranında düşen bankacılık sektörü, yeni düzenlemelerle yeniden ek mali yüklerle karşı karşıya kalacak.
Edinilen bilgilere göre, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) ‘Batmasına müsade edilmeyecek kadar büyük’ (Too big to fail) bankalarla ilgili çalışmasını önemli ölçüde tamamladı. Bankacılık sektörünün yüzde 77’sini oluşturan ilk 7 banka sistematik risk oluşturmaması için çok yakından izlenecek ve bu bankalar diğer bankalardan daha fazla mevduat sigortası primi ödeyecek. Yapılan ilk hesaplamalara göre yeni düzenlemeler bankalara yılda 50 ila 100 milyon lira arasında ilave bir yük getirecek.
Çalışmaların G20 bünyesinde oluşturulan Finansal İstikrar Komitesi ile paralel yürütüldüğünü kaydeden Ankara’daki bürokratik kaynaklar, “G20 SIFI (Systemically Important Financial Institutions- Sistem Açısından Önem Taşıyan Finansal Kuruluşlar) belirlenmesini istedi. Yürütülen tüm çalışmalar bu kapsamda” bilgisini verdi.
TMSF tarafından hazırlanan yeni yol haritasının BDDK ve Merkez Bankası yetkilileri ile de paylaşılacağı ve bu iki kurumun görüşü alındıktan sonra yeni yol haritasının son şeklini alacağı ifade ediliyor.
UFUK ŞANLI - VATAN

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)