BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBanka Başkanı’na vergi soruşturması----

Banka Başkanı’na vergi soruşturması

Banka Başkanı’na vergi soruşturması
18 Haziran 2011 - 09:31 www.finansgundem.com

İspanyol Santander Bank’ın başkanı Emilio Botin hakkında vergi kaçırdığı iddiasıyla soruşturma açıldı.

İspanya savcılığının Botin ailesinin önde gelen diğer 11 üyesi hakkında daha soruşturma açtığı bildirilirken, vergi kaçakçılığı ile ilgili bilginin HSBC’nin daha önce İsviçre’deki şubesinde yapılan soruşturma ile bağlantılı olduğu bilgisi geldi.
HSBC’nin İsviçre kolunda hesabı bulunan bazı müşterilerin 2005-2009 yıllarında, kazançlarını eksik göstererek vergi kaçakçılığına imza attığı, Botin’in de bu isimler arasında yer aldığı öne sürüldü. Soruşturma’ya Emilio Botin, kardeşi Jaime ve üç çocuğu ile birlikte, Emilio Botin’in kızı ve aynı zamanda Banco Santander’in CEO’su olan Ana Patrica’nın da dahil edildiği kaydedildi. Kaynağa yakın bir kişiden alınan bilgilere göre, 1937’de Emilio Botin’in babasının İspanya savaşa sırasında Londra’ya kaçarken, aile malvarlığını korumak adına gizli hesap açtırdığı iddia edildi. Hesabın, İsviçre’deki HSBC’de açılan soruşturmada 659 İspanyolun arasında yer aldığı ve 200 milyon Euro’luk vergi kaçırdığı öne sürüldü.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)