Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FETÖ'nün ana şirketlerinden Bank Asya'nın A grubu hissedarları arasında yer alan 24'ü tutuklu 62 şüpheliyle ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheliler hakkında 'Silahlı terör örgütü üyeliği' suçundan 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianamede, bankanın 2005 yılında hisselerini A ve B grubu olarak yeniden düzenlediği, A grubunda yer alanların bankanın imtiyazlı ortaklarından olduğu vurgulandı.
30 OCAK EN FAZLA
Bankanın 1 Aralık 2013 ve FETÖ elebaşının bankayı kurtarmaya yönelik talimatını içeren 30 Haziran 2014 arasında 334 bin 123 hesap açıldığı belirlendi. 6 Ocak 2014 tarihinden itibaren artış gösterirken en fazla açılışı 30 Ocak 2014'te 6 bin 69 adetle gerçekleştirildiği belirtildi.
İddianamede, Banka Genel Müdürü Ahmet Beyaz'dan Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Birgili ile yönetim kurulu üyeleri 6 Ocak 2014'te "Affınıza Mahcuben!" konulu elektronik posta ilettiği kaydedildi.
Mektupta, "Bizim iklimimizden bir abimizle bankamız için seferberlik ilan ettik, aynen 2001'de olduğu gibi, neyimiz varsa namusumuz bildiğimiz bankamız için yarından tezi yok getireceğiz. Arkadaşlar evini arabasını satacak, gerekirse başka bankadan kredi çekecek. Bankamıza mevduat koyacağız..." ifadeleri yer aldı.
SÖZ SAHİBİ A GRUBU
İddianamede, A Grubu'nda yer alan tüm şüphelilerin, bankanın ticari ve idari karar alma, yönetim kurulu belirleme, oy ve itiraz hakkına sahip olma, banka yönetimindeki kişilerden oluşma gibi nitelikleri olduğu vurgulandı. FETÖ elebaşı Gülen'in bankayı destekleme talimatlarından sonra şüphelilerin bankayı ayakta tutmaya çalıştıkları, hissedarlıklarını devam ettirerek yönetimde karar almaya devam ettikleri kaydedildi. (Sema Alim Dalgıç/Sabah)
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.