Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
29 Mayıs 2015 tarihinde yönetim ve denetimi Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilen ve 18 Temmuz 2016'da faaliyetleri geçici olarak durdurulan Asya Katılım Bankası'nın (Bank Asya) tasfiye süreci başlatıldı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), TMSF tarafından düzenlenen satış ihalesine teklif gelmemesinin ardından Bank Asya'nın faaliyet izninin kaldırılmasına karar verdi.
SÜRECİ TMSF YÖNETECEK
TMSF tarafından dün yapılan açıklamada, "Bankaya ilişkin çözümleme süreci olumsuz neticelendiğinden, 18 Temmuz 2016 tarihi itibarıyla bankanın faaliyetlerinin geçici olarak durdurulmasına karar verildi. Gelinen son aşamada, 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun 107. maddesinin son fıkrası gereğince bankanın faaliyet izninin kaldırılmasının BDDK'dan talep edilmesine karar verilmiş, TMSF'nin bu talebi üzerine alınan BDDK kararıyla Asya Katılım Bankası A.Ş.'nin faaliyet izni kaldırılmıştır. Alınan bu karar, bankanın TMSF tarafından yürütülecek tasfiye sürecinin başlaması anlamına gelmektedir" denildi.
MUDİLERE ŞU AN ÖDEME YOK
Türkiye'de mevduatın 100 bin TL'ye kadar olan kısmı, TMSF güvencesi altında bulunuyor. Fakat, Bank Asya'da mevduatı olan kişilere şu aşamada ödeme yapılmayacağı belirtiliyor. TMSF'nin mevduatların geri ödenmesi ile ilgili yeni bir karar alması bekleniyor.
HİÇBİR BANKACILIK FAALİYETİ YAPMAYACAK
Bank Asya bu süreç içerisinde bankacılık faaliyeti gerçekleştiremeyecek. Açıklamada, "Bankadan kaynak çıkışına neden olacak hiçbir ödemenin yapılması ve kredi kartı/kredi/senet ödemesi dışında hiçbir ödemenin kabul edilmesi mümkün olmayacak" denildi. Tasfiye süreci boyunca, kredi kartı ve diğer her türlü kredi ödemeleri Birleşik Fon Bankası'na yapılacak.
BANK ASYA'NIN KAPATILMA SÜRECİ
4 Şubat 2015: TMSF bankanın yönetim kurulu ve genel müdürünü değiştirdi.
29 Mayıs 2015: Yönetim ve denetim TMSF'ye devredildi.
1 Mart 2016: 9 aylık çözümlenme süresi 3 ay uzatıldı.
24 Mayıs 2016: Satış ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı.
15 Temmuz 2016: Satış ihalesine teklif gelmedi.
18 Temmuz 2016: Faaliyetleri geçici olarak durduruldu.
23 Temmuz 2016: Faaliyet izni kaldırıldı.
BORSADAN ÇIKARILDI
Borsa İstanbul yönetimi, satış süreci başarısız sonuçlanınca, işlem sırasını 6 ay boyunca geçici olarak kapattığı Bank Asya'yı borsa kotundan çıkardı. Borsa İstanbul tarafından yapılan açıklamada, "Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından tasfiye sürecinin başladığı duyurulan Asya Katılım Bankası A.Ş.'nin Borsamız Yakın İzleme Pazarı'nda işlem gören payları 25 Temmuz 2016 tarihinden itibaren borsa kotundan çıkarılmıştır" denildi.
benimde borcum var fayiz calışıyor özerimde ne yapcagım alacağımı alamadıgım icin ödeyemiyorum yardımcı olurmusunuz
100.000 TL nin altında para yatıranların neredeyse tamamı FETÖ örgüt elemanı. bazılarında ise büyük paralar parçalanıp devlet garantisine sokulmak için hile yapıldı. incelensin.. FETÖ örgütüne bağlı olanların parasına el konulsun.. masum vatandaşın parası ödensin sadece..
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.