Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Asya Katılım Bankası A.Ş. 30 Eylül 2012 tarihli konsolide olmayan finansal tablolarını açıkladı. Bankanın aktif toplamı yıl sonuna göre sektörün iki katından fazla oranda artarak yüzde 16 artışla 20 milyar TL’ye yükseldi. Nakdi kredilerde ilk 9 ayda yüzde 18 oranında artış sağlandı ve toplam krediler yoluyla reel ekonomiye aktarılan kaynak da yaklaşık 24 milyar TL’ye çıktı. Bank Asya’nın 2012 yılı üçüncü çeyrek sonu itibarıyla karşılıklar öncesi kârı, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 35 oranında artarak 389 milyon TL’ye ulaştı. Vergi ve kredi karşılıkları sonrası net kâr 154 milyon TL olarak gerçekleşti.
Bank Asya, 30 Eylül 2012 tarihli konsolide olmayan finansal tablolarını açıkladı. Bank Asya’nın 2012 yılı üçüncü çeyrek sonu itibarıyla karşılıklar öncesi kârı, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 35 oranında artarak 389 milyon TL’ye ulaştı. Vergi ve kredi karşılıkları sonrası net kâr 154 milyon TL olarak gerçekleşti. Bankanın aktif toplamı yıl sonuna göre yüzde 16 oranında artarak 20 milyar TL’ye yükseldi. Nakdi ve gayrinakdi krediler aracılığıyla reel ekonomiye sağladığı finansal destek ise 23,9 milyar TL oldu. Bankanın nakdi kredileri yıl sonuna göre yüzde 18 oranında artarak 15.7 milyar TL’ye, cari ve katılma hesapları yoluyla topladığı fonlar ise sektördeki artışın üç katından fazla artış göstererek, yüzde 20 artışla 14.9 milyar TL’ye ulaştı. 2011 yıl sonuna göre Banka Asya’nın özkaynakları ise yüzde 10 artarak 2.3 milyar TL olarak gerçekleşti.
Bank Asya Genel Müdürü Abdullah Çelik, bu yılın üçüncü çeyrek finansal sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada, yılın ilk 9 ayında ekonomiye aktardıkları kaynağın 24 milyar TL’ye ulaştığını belirtti. Çelik, ayrıca “nakdi kredilerimizi yüzde 18 oranında artırırken, asıl odaklandığımız KOBİ kredilerinde ise yüzde 75 büyüyerek bu yıl en büyük desteği KOBİ müşterilerimize vermiş olduk” dedi. Sektöre göre oldukça başarılı oldukları bir diğer konunun ise toplanan fonlar olduğunun altını çizen Abdullah ÇELİK, bu yılın ilk 9 ayında cari ve katılma hesapları aracılığıyla topladıkları fonların yüzde 20 artarak 14,9 milyar TL’ye çıktığını ve 2012 yılında şu ana kadar, biri yurt dışında olmak üzere toplam 48 şube açtıklarını, yıl sonuna kadar da 250 şubeye ulaşacaklarını belirtti.
Bankanın mevcut kaynak yapısının tabana yaygın küçük tutarlı toplanan fonlardan oluşmasına yönelik yaptıkları çalışmaların sonuçlarını gördüklerini belirten Abdullah Çelik, altın bankacılığı alanında faaliyetlerini yoğun bir şekilde sürdüren Bank Asya’nın altın hesabının 11,7 tona ulaştığını belirtti.
Diğer taraftan, Abdullah Çelik, 2012 yılı Mayıs ayında Bank Asya iştiraki olarak faaliyetlerine başlayan Bireysel Emeklilik Şirketi Asya Emeklilik’in, henüz yeni kurulmuş olmasına rağmen, geçen sürede en çok satış yapan emeklilik şirketi olduğunu ifade etti.
Bank Asya’nın Seçilmiş Konsolide Olmayan Finansal Göstergeleri
(30 Eylül 2012 – Milyon TL)
Aktif Toplamı : 19.999
Nakdi Krediler : 15.683
Gayri Nakdi Krediler : 8.169
Toplanan Fonlar : 14.871
Özkaynaklar : 2.307
Vergi Öncesi Net Kar : 194
Net Kar : 154
Sermaye Yeterliliği Rasyosu : % 13,77
Sayın editör yorumlar çok geç yayınlanıyor. Bir sorun mu var. Bu taktikle tıklama sayısını artırmaya mı çalışıyorsunuz.Bu nasıl yayıncılık, banka haberleri ile ilgili yorumların onayı BDDK dan mı geliyor.
kımse yorum yapmamış yada editorce yayınlanmamış...buna yorum yapılmamı?
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansgundem.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansgundem.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.