BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBank Asya hangi şirkete ortak oldu? ----

Bank Asya hangi şirkete ortak oldu?

Bank Asya hangi şirkete ortak oldu?
03 Ekim 2009 - 01:28 www.finansgundem.com

Bank Asya Katılım Bankası yurtdışında faaliyet gösteren bir şirketin yüzde 40 hissesini satın aldı...Bank Asya ilk aşamada 15 milyon dolar sermaye koyacak.

Asya Katılım Bankası'nın 01.10.2009 tarihinde yapılan yönetim kurulu toplantısında önemli kararlar alındı. Kararların biri de Bank Asya Katılım Bankası'nın yurtdışında bir holdinge ortak olması ve bu konuda yönetime tam yetki verilmesi. Bank asya Senegal'in başkenti Dakar merkezli Tamweel Africa Holding SA şirketine yüzde 40 oranında iştirak etti. Bu ortaklık ile ilgili işlemlerin gerçekleştirilmesi için ve tamamlanması için Genel Müdürlüğe yetki verildi. Sözkonusu şirkete ortak olunmasına ilişkin Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'ndan gerekli izinler de önceden alındı. Mezkur Holding şirketin sermayesinin tamamı, İslam Kalkınma Bankası (IDB)'nin bir kuruluşu olan İslam Ülkeleri Özel Sektörü Geliştirme Kurumu (The Islamic Corporation For The Development of The Private Sector -ICD)'na ait. Bu şirket: - Islamic Bank of Niger (IBN)'in % 66'sına, - Islamic Bank of Senegal (IBS)'in % 77,50'sine - Islamic Bank of Guinea ( IBG)'in % 100'üne, sahip olacaktır. Ayrıca, Moritanya'da kurulacak olan Islamic Bank of Mouritania (IBM)'in % 100'ünün de bu şirket bünyesine katılması için çalışmalarına başlandığı belirtiliyor. Bank Asya'nın başlangıç itibariyle mezkur holding şirketine 15 Milyon USD bedelle katılımı planlanıyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)