BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBangladeş ve Türkiye'nin bağları güçlenecek----

Bangladeş ve Türkiye'nin bağları güçlenecek

Bangladeş ve Türkiye'nin bağları güçlenecek
02 Kasım 2022 - 00:28 www.finansgundem.com

Bangladeş Yerel Yönetim, Kırsal Gelişim ve Kooperatifler Bakanı Islam, Türkiye ile gelecekte kardeşlik bağlarını güçlendirme sözü verdi.

Bangladeş Büyükelçiliği'nde, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 99. yıl dönümü sebebiyle düzenlenen programda, Bangladeş Yerel Yönetim, Kırsal Gelişim ve Kooperatifler Bakanı Md. Tajul Islam yaptığı konuşmada, Türkiye ve ülkesinin dünya genelinde diğer ülkelerle iyi ilişkiler içinde olduğunu belirtti.

Islam, Bangladeş ve Türkiye'nin sadece kendi ilişkilerine değil, dünyadaki barış ve istikrara katkı sağlayabileceğini belirtti.

Aynı zamanda Islam, Türk yatırımcıların hazır giyim, bilgi teknolojileri ve tarım alanında yatırım yapmasını istedi.

İki ülkenin gelecekte kardeşlik bağlarını güçlendirmek için söz veren Islam, Kovid-19 salgını ve Rusya-Ukrayna arasındaki savaşta Türkiye'nin küresel arenadaki çabalarının büyük rol oynadığını söyledi.

Islam, kritik dönemlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ikili ve çok yönlü sorunları hafifletmeye çalıştığını ve bu dönemlerde iyi bir rol oynadığını vurguladı.

Türkiye'nin Dakka Büyükelçisi Mustafa Osman Turan'da Bangladeş ve Türkiye arasındaki ikili ticaretin hızla arttığını kaydetti.

Büyükelçi Turan, "Türkiye ile Bangladeş arasındaki ticaretin, 2022'de 1,5 milyar dolara ulaşması bekleniyor." diyerek Bangladeşli turistlerin en çok ziyaret ettiği kentlerden birinin İstanbul olduğunu ve Türk Hava Yollarının haftalık uçuş seferlerinin 14'e çıktığını sözlerine ekledi.

Turan, ayrıca, Bangladeş'te milyonlarca kişinin Türk dizilerini izlediğini kaydetti.

Programa Bangladeş Güç, Enerji ve Maden Kaynakları Bakanı Nasrul Hamid ve bazı eski bakanların katıldığı bilgisi paylaşıldı.

Bangladeş'teki tropikal fırtınada 13 kişi öldü

 

Bangladeş'te Sitrang Kasırgası için tahliye kararı

 

Bangladeş karanlığa gömüldü, 140 milyon kişi elektriksiz kaldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)