BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBangladeş ile IMF arasında kredi anlaşması----

Bangladeş ile IMF arasında kredi anlaşması

Bangladeş ile IMF arasında kredi anlaşması
09 Kasım 2022 - 14:11 www.finansgundem.com

Bangladeş, 4.5 milyar dolarlık bir kredi için IMF ile anlaşmaya vardı

Bangladeş, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile 4,5 milyar dolarlık bir kredi için personel düzeyinde bir anlaşmaya vardı. Bunun ülkenin döviz rezervleri azalırken ekonomisini koruyacak önemli bir adım olduğu belirtildi.

Çok taraflı kreditör, IMF ve Bangladeş'in uzatılmış kredi imkanı kapsamında 3,2 milyar dolar ve Dayanıklılık ve Sürdürülebilirlik Kolaylığı kapsamında 1,3 milyar dolar üzerinde anlaştığını açıkladı. 42 aylık program, Güney Asya ülkesini ekonomik aksaklıklardan kurtarmayı amaçlıyor. Anlaşma önümüzdeki haftalarda IMF yönetimi ve yönetim kurulunun onayına tabi olacak.

IMF, "Bangladeş'in pandemiden sağlam ekonomik toparlanması, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşıyla kesintiye uğradı ve cari açığın keskin bir şekilde genişlemesine, döviz rezervlerinin hızla düşmesine, enflasyonun yükselmesine ve büyümenin yavaşlamasına neden oldu" açıklamasını yaptı.

416 milyar dolarlık ekonomisi ve H&M Hennes & Mauritz AB ve Gap Inc.'e tedarik sağlayan güçlü bir hazır giyim sektörü ile Bangladeş, yükselen enerji fiyatlarının elektrik kesintilerine ve gergin döviz rezervlerine yol açmasının ardından finansmanını güçlendirmek için kreditörlerden destek istedi.

Bangladeş iflasın eşiğinde

 

Mısır: IMF ile 3 milyar dolarlık kredi anlaşmasına varıldı

 

IMF, Zambiya'nın kredi programını onayladı

 

Pakistan, IMF'den 1,16 milyar dolar kredi aldı

 

Mısır'da IMF’den borç almamak için ilginç öneri

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)