Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Bitcoin (BTC) balinaları ve kurumsal yatırımcılar, fiyatta yaşanan düzeltme sürecini alımlarla fırsata çevirdi.
Analiz platformu Material Indicators tarafından 9 Mart tarihinde paylaşılan verilere göre, dünya çapında en yüksek hacme sahip kripto para borsası Binance üzerindeki 100.000 dolar ve daha fazla BTC satın alma emirleri, tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştı.
BÜYÜK BİTCOİN YATIRIMCILARI TEREDDÜT ETMİYOR
100.000 dolardan az siparişlerin tam aksine, Bitcoin tarihinde hiç olmadığı kadar fazla yüklü BTC alımı yapılıyor. Küçük işlemler 2021'de düşüş gösterdi ve son boğa piyasası sırasında kurumların işlemleri tüm dengeleri değiştirdi.
Material Indicators tarafından Twitter'da paylaşılan mesajda, "100.000 ila 1 milyon dolar arasındaki işlem miktarı yeni bir zirveye ulaşmak üzere" yorumu yer aldı.
Bir başka deyişle, dipten topladılar.
Material Indicators bu haftaki fiyat artışıyla ilgili endişelerini dile getirerek, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 58.000 dolara ilerlenmesi halinde balinaların "satış yapacaklarını" iddia etti. Ardından da yüzde 25'lik bir düzeltme görülebileceğini ileri sürdü.
Cointelegraph’tan William Suberg haberine göre, ortaya atılan iddia gerçekleşmemiş olsa da, analistler makroekonomik faktörlerin beklenenden farklı bir etkiye sahip olduğunu kaydetti.
ABD'nin 1,9 trilyon dolarlık teşvik paketinin onaylanması haberinin ardından balinaların alımları gerilerken, Çin'in teknoloji hisselerine destek vermesi ise tam tersi bir etki oluşturdu. Cointelegraph'ın bildirdiği gibi, hisse senedi piyasalarında önemli bir servet değişikliği gözlendi.
54.500 DOLARA DOĞRU YÜKSELİŞ
Profesyonel alım satım platformu Coinbase Pro üzerinden, yaklaşık 12.000 BTC çıkışı görüldü. Analist Lex Moskovski, zincir üzerindeki diğer analitik kaynağı Glassnode'dan alınan verilere atıfta bulunarak, "fiyattaki son artıştan hemen önce bu durum gerçekleşti. Güzel bir tesadüf" ifadesini kullandı.
BTC/USD paritesi salı günü, son iki haftanın en yüksek seviyesi olan 54.500 doları gördü.
Genel çerçeveden bakılırsa, Bitcoin'e artan kurumsal ilgi yeni yatırımcıların sektöre dâhil olmasını sağlayabilir.
ARK Investment Management kurucusu ve CEO'su Cathie Wood, bu hafta CNBC'ye verdiği demeçte, "Bunun aslında sabit gelir piyasaları gibi davranacağını düşünüyoruz, ister inanın ister inanmayın" şeklinde konuştu.
Binance emir defterleri, boğalar için bir sonraki büyük BTC/USDT dirençlerinin tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 58.000 ila 59.500 dolar olduğunu gösteriyor.
Bulut teknolojisine geçişin sonuçları ne olacak?
Çip krizi dünyayı virüsten daha çok mu sarsacak?
SPAC şirketlerinin sonu yaklaşıyor mu?
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.