BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBalıkçılar tedirgin! Hamsi bu sene ağlara gelmiyor----

Balıkçılar tedirgin! Hamsi bu sene ağlara gelmiyor

Balıkçılar tedirgin! Hamsi bu sene ağlara gelmiyor
28 Ekim 2024 - 16:20 www.finansgundem.com

Türk denizlerinde avcılığın en fazla yapılan balık türleri arasında ilk sırada yer alan hamside verimin az olması balıkçıları düşündürüyor.

Havaların soğumasıyla birlikte balığa olan talep arttı. Palamut, istavrit gibi birçok balık tezgahlardaki yerini aldı ancak hamside yaşanan verim düşüklüğü balıkçılarda tedirginliğe yol açtı. Denizlerdeki hamsi azlığına dikkat çeken Sinop Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Namık Ünlü, şu an için denizlerde bu sezon hamsinin bol olacağına yönelik bir emare bulunmadığını söyledi.

Balık sezonu öncesi küçük boydaki palamutların ağlara takılmasıyla bu balığın bol olacağına dair tahminlerde bulunduklarını anımsatan Ünlü, "1 Eylül'den bu zamana kadar yaklaşık iki ay boyunca kesintisiz palamut avcılığı yaşandı. Çok güzel bir sezon geçti." dedi.

PALAMUT SEZONU BİTTİ

Başkan Namık Ünlü, ağlara takılmaya devam etse de palamudun artık okyanuslara olan göç yolculuğunun başladığına dikkati çekerek, "Şu anda palamudun göçü başladı. Bakıyorsunuz Karadeniz'de avcılığı bıçak gibi birdenbire kesiliyor. Balığın içgüdüsel olarak buradan Marmara'ya, oradan Çanakkale'ye, sonra da Cebelitarık'tan okyanusa kendisini atması gerekiyor çünkü ekosistemin devam etmesi için doğa kanunu bu şekilde." İfadelerini kullandı.

Sezonun palamudun ağlara bol miktarlarda takılmasını beklemediklerini anlatan Ünlü, umutlarını bağladıkları hamsinin de kendisini henüz göstermediğini dile getirdi.

HAMSİ BEKLENTİSİ SÜRÜYOR

Denizde henüz hamsinin bol olacağına yönelik emareler bulunmadığını yineleyen Ünlü, şöyle konuştu: "Tabii ki hamsi beklentimiz var ama tecrübelerden yola çıkarak palamudun çok olduğu yıllarda hamsinin az olacağı görüşündeyiz. Yani hiçbir şeyi kestiremiyoruz deniz bu. İllaki hamsi olur ama geçen seneki bolluğun olacağını zannetmiyoruz çünkü hamsiyle ilgili bir değerlendirme yapamıyoruz. Çok az bir numunesi var. Bir palamudun doğduktan sonra 1 kilograma ulaşabilmesi için ortalama 20-25 kilogram balık yemesi gerekiyor. Bunun çoğunluğu da hamsidir zaten. Bizim tutacağımız balığı palamut tuttu ve yedi diyebiliriz."

Balıkçı barınağında 'rüşvet' operasyonu: 7 gözaltıBalıkçı barınağında 'rüşvet' operasyonu: 7 gözaltı

 

Kötü hava koşulları balık fiyatlarını yükseltti Kötü hava koşulları balık fiyatlarını yükseltti

 

Balıkesir'de minibüs devrildi: 1 ölüBalıkesir'de minibüs devrildi: 1 ölü

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)