<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBanka & Kredi KartlarıBakan'dan BDDK Başkanı'na destek----

Bakan'dan BDDK Başkanı'na destek

Bakan'dan BDDK Başkanı'na destek
01 Mart 2013 - 07:44 www.finansingundemi.com

Gümrük Bakanı Hayati Yazıcı, kredi kartı ücretleri konusunda BDDK Başkanı Öztekin'e destek verdi

Bankaların aldığı ilave ücretlere sert çıkan Bakan Yazıcı, bu kez “Bodrum’da lahmacuna 50 lira veriyorsunuz. Her şeyin bedeli var”diyen BDDK Başkanı’na destek verdi. Vatan'dan Gülümhan Gülten'in haberine göre, geçtiğimiz yıl bankaların kart aidatı veya işlem masrafı vb. isimlerle vatandaştan aldıkları ilave ücretlerle ilgili sert bir tutum alarak, bunu engellemeye dönük düzenleme hazırlığına girişen Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, geri adım attı. Geçtiğimiz yıl sık sık ‘Bankalar tüketiciyi aldatıyor’ açıklaması yapan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, dün konuyla ilgili, “Bankalara ücret alma demek angaryadır” dedi. BDDK Başkanı Mukim Öztekin, bir süre önce bankaların aldıkları ilave ücretleri savunmuş ve “Bodrum’da bir lahmacuna 50 lira veriyorsunuz, her şeyin bedeli var” demişti.
Kimseye angarya yükleyemeyiz
Bakan Hayati Yazıcı, dün gündeme ilişkin kritik açıklamalar yaptı. Bakanlığın geçen yıldan bu yana sürdürdüğü Tüketici Kanun Taslağıyla ilgili çalışmalar kapsamında bankalarla biraraya geldiklerini belirten Yazıcı, bir süre önce BDDK Başkanı Öztekin’in, “Her hizmetin ücreti vardır” açıklamalarının hatırlatılması üzerine şunları söyledi:
“Kredi kartı aidatı, masraf vb. ücretler için bankalarla görüşmelerimiz sürüyor. Bürokratik kadrolarla tartışmam. Ama biz de şunun farkındayız, her hizmetin bir bedeli olacaktır. Biz sadece ‘Sağlanan ücret verilen hizmete denk olmalı’ diyoruz. Bankalara ücret alma demek angaryadır. Kimseye angarya yükleme hakkımız yok.
Biz bankalara ‘Şuna ücret alacaksın, şuna almayacaksın’ diyemeyiz. Kart çeşitlendirmesine göre mesele çözülebilir diye bakıyoruz. Mesela bazı tip kartlara aidat vb. olmaz, taksit yapan ek olanaklar sağlayan kartlara ücret olur gibi.. Tam kararlaştırmadık. Ama inanın bu konunun konuşulması bile bankalara bir çeki düzen verdi.”
Sözleşmeler 14-16 punto yazılacak
Aynı kanun taslağı çerçevesinde bankaların vatandaşla yaptığı sözleşmelerin daha anlaşılır olması ve tüketicinin yanılmasının önlenmesi için sözleşmelere punto ayarı geleceğini anlatan Bakan Hayati Yazıcı, “Puntolar daha da büyüyecek” dedi. Halen sözleşmelerin 12 puntoyla yazıldığının hatırlatılması üzerine Bakan yazıcı, “Bunun daha da üzerinde büyük puntoyla yazılabilir, sözleşme metinleri kısalabilir” ifadesini kullandı. Bankalarla yapılan toplantılarda “En az 14 ya da 16 puntonun” gündeme geldiği öğrenildi.
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dovarish04 Mart 2013 09:55

    Halk Halk baba geçerken uğramış her satırda 2 yanlış hangi birini düzelteceksin :) "Yakup peygamber oğlu musayı kurban edecekken allah mikail melek ile keçi göndermiş" hesabı

  • Halk Hak01 Mart 2013 13:57

    Senin hesap biraz yanlış olmamış mı? %20? 1000 TL? 50 TL?

  • Halk Hak01 Mart 2013 09:42

    50.000TL ye Lahmacun yiyene 50TL kart ücreti koymaz. Ekonomist (BBDK Başkanı ) bunu bilmez mi? Asgari ücret 1000TL olduğunu varsayın, kart bedeli de 50 TL olsun. Bu kişi maaşının %20’nin kart ücreti olarak verecek. 50.000TL ye lahmacun yiyen kişinin lahmacun bedelinin %20 kart ücreti olsa ki 10.000TL olur. O lahmacunu yiyen, ne der o zaman BDDK başkanına….