Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yazılı açıklamasında, ailelerin temel yaşam becerilerini geliştirmelerine yönelik hazırlanan Aile Eğitim Programı (AEP) kapsamında, "aile eğitimi ve iletişim", "hukuk", "İktisat", "medya" ve "sağlık" alanlarında vatandaşlara eğitimler verdiklerini belirterek, "Aileyi güçlendirmek için düzenlediğimiz Aile Eğitim Programımızdan 2,2 milyon kişi yararlandı." ifadesini kullandı.
AEP ile ailelerin güçlendirilmesi, ailelerin sahip oldukları imkanları daha iyi kullanabilmeleri, aile değerlerinin korunması ve gelecek nesillere aktarımını amaçladıklarını kaydeden Yanık, İl müdürlükleri ve sosyal hizmet merkezleri aracılığıyla bu eğitimleri ailelere ücretsiz sunduklarını belirtti.
Yanık, "(Eğitim ailede başlar) anlayışıyla hayata geçirdiğimiz programımız kapsamında yaklaşık 1,1 milyon kişi iletişim alanında, 495 bin kişi sağlık alanında, 168 bin kişi medya alanında, 245 bin kişi hukuk alanında ve 198 bin kişi de iktisat alanında eğitim aldı." bilgisini verdi.
AEP, ailelerin eğitim ihtiyaçları dikkate alınarak hazırlandı
"Aile Eğitim ve İletişim", "hukuk", "iktisat", "medya" ve "sağlık" olarak beş alan ve 28 modülden oluşan AEP, ailelerin eğitim ihtiyaçları dikkate alınarak hazırlandı.
Aile eğitimi ve iletişim alanında yer alan modüllerle, aile hayatının farklı dönemlerinde yaşanabilecek sorunlar hakkında bilgi vermek ve bu sorunların çözümüne hizmet edecek farkındalık ve becerilerin kazandırılması amaçlanıyor.
Aile ile ilgili hukuk bilgisinin en sade ve anlaşılır dilde aktarılmasının amaçlandığı hukuk alanında yer alan modüllerle, aile bireylerinin hak ve ödevleri konusunda farkındalıklarının artırılması hedefleniyor.
Medya ve aile bütçesi yönetimi dersleri veriliyor
İktisat alanındaki eğitimlerle, ailelerin mevcut iktisadi kaynaklarını verimli ve etkili kullanabilmesi, ev harcamaları ve tüketimlerini ihtiyaca uygun yapabilmeleri konusunda destek veriliyor.
Medya alanında yer alan modüllerle, ailelerin, medya imkanlarından en üst seviyede faydalanmalarına ve gelebilecek zararları en aza indirebilecek bilgi ve beceriye sahip olmalarına katkıda bulunulması amaçlanıyor.
Aile sağlığını korumaya ve geliştirmeye, ailenin yaşam kalitesini yükseltmeye katkıda bulunmak amaçlı sağlık alanında yer alan modüllerle de hastalıklarla daha etkin mücadele etmek, sağlık maliyetlerini en aza indirerek ve verimliliği artırarak toplumun güçlendirilmesi hedefleniyor.
Bakan Yanık'tan kadına yönelik şiddet açıklaması
Döner Kardeşler için istenen cezalar belli oldu!
Göçmen kaçakçılarına operasyon
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.