BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBakan Şimşek'ten Merkez'e destek----

Bakan Şimşek'ten Merkez'e destek

Bakan Şimşek'ten Merkez'e destek
28 Mayıs 2014 - 11:21 www.finansgundem.com

Maliye Bakanı Şimşek, Merkez Bankası'nın politikalarıyla ilgili olarak "MB'nin en iyisini yaptığına, yapacağına inanıyorum" dedi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası'nın politikalarıyal ilgili değerlendirmelerde bulundu. "Merkez Bankası'nın kredibilitesi Türkiye açısından çok önemli" diyen Şimşek, "Merkez Bankası'nın en iyisini yaptığını, yapacağına inanıyorum" şeklinde konuştu. Şimşek "Merkez Bankası'nın bağımsızlığı son 10 yılların en büyük kazanımlarından" dedi.

ENFLASYON İNİŞE GEÇECEK

Enflasyonun muhtemelen Mayıs ayında zirveyi bulmuş olacağını ifade eden Şimşek, "Enflasyonu destekleyen faktörlerin yüzde 75-80'i yılın ikinci yarısında aşağı yönlü trendi destekliyor" şeklinde konuştu. Maliye Bakanı, "Enflasyon tekrar Merkez Bankası'nın hedeflerine doğru inişe geçecektir. Önümüzdeki dönemde yapısal reformlara devam edeceğiz" dedi.

MERKEZ'İN ELİ GÜÇLENMELİ

Şimşek, "Enflasyonla mücadelede Merkez Bankası'nın elinin güçlü olması gerektiğine inanıyorum. Elini daha da güçlendirmemiz lazım" şeklinde konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)