Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ABD'li mevkidaşı Ross'a F-35 krizinin yerine "Gelin biz sizinle ticaretimizi konuşalım" dedi.
Milliyet'ten Mithat Yurdakul'un haberine göre, Bakan Pekcan, S-400 alımı ve Doğu Akdeniz'de yaşanan gelişmelerden sonra ABD ve AB'den gelen yaptırım sinyallerinin dış ticarette sıkıntıları anlattı.
Pekcan şöyle konuştu:
'BREXIT'TEN ETKİLENİR'
“Biz Washington’dayken Ross’la (ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross) ortak gündemimiz vardı. İlk maddesi S-400, F-35’ti. Bakana dedim ki, ‘Sayın bakanım biz ticaret bakanıyız. Gelin biz sizinle ticaretimizi konuşalım. Nasıl 75 milyar dolara çıkarırız, onu da ilgilileri konuşsun.’ O da sağolsun, çok tecrübeli, bilgili birisi. ‘Doğru’ dedi. Biz o gün bugündür nasıl 75 milyar dolara çıkarırız diye ortak çalışma yapıyoruz. Çalışma grupları kurduk. Amerikalılar, bizim bakanlık mensupları ve Türk-Amerikan şirketleri de var çalışma grubunun içinde. Ortak stratejiler üretiyoruz. 4 defa toplandılar, yakında 5. toplantıyı yapacaklar. Pazara girişlerle ilgili, bizim firmalarımızın oradaki dağıtım ağlarına ulaşabilmeleriyle ilgili. Onların da bizden talepleri oldu. Biz de onları değerlendirdik. Biz işimizi yapıyoruz Ticaret Bakanlığı olarak karşılıklı. Avrupa’yla da zaten ticaretimiz devam ediyor. O, ayrı bir boyut.”
İngiltere’nin AB’den ayrılmasına yönelik Brexit sürecinin de Türkiye için önemli olduğuna dikkat çeken Pekcan, “Brexit, sürecinin anlaşmasız olması halinde de en çok etkilenecek ülkelerden birisi Türkiye. Geçtiğimiz ay İngiltere Ticaret Bakanı Liam Fox ziyaret etti. Onunla da ortak stratejiler ürettik” dedi.
'KOOPERATİFLERİN PROFESYONELCE YÖNETİLİP, DESTEKLENEBİLİR BİR YAPIYA KAVUŞMASI İÇİN ALTYAPI HAZIRLIYORUZ'
Kooperatiflerle ilgili bir çalışma yapıldığını anlatan Pekcan, “Kooperatiflerin profesyonelce yönetilip, denetlenebilir bir yapıya kavuşması için altyapı hazırlıyoruz. Bütün uluslararası uygulamaları tek tek masaya yatırdık. Avrupa Birliği’nde nasıl bir çalışma var, batı ülkelerinde nasıl çalışıyor. Hepsinden örnekler alarak en iyisini en iyi modeli kurmaya çalıştık” dedi.
'GÜVEN DAMGASINDA 230 BAŞVURU VAR, 2 TANESİ SON AŞAMAYA GELDİ'
İnternet üzerinden gerçekleştirilen alışverişte asgari şartları taşıyan E-Ticaret sitelerini sınıflandırmak için kullanılan güven damgası konusunda son durumu değerlendiren Pekcan, “Tanındıkça daha çok kullanılacaktır. Kullanılmaya başladı ama biraz daha duyurusunu yapmamız lazım. Güven damgasında 230 başvuru var, 2 tanesi son aşamaya geldi” diye konuştu.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.