BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Işık'tan 'bedelli askerlik' açıklaması----

Bakan Işık'tan 'bedelli askerlik' açıklaması

Bakan Işık'tan 'bedelli askerlik' açıklaması
02 Mart 2017 - 16:13 www.finansgundem.com

Milli Savunma Bakanı Işık, bedelli askerlik ve kısa dönem askerlik hakkında herhangi bir çalışmanın olmadığını söyledi

CHP Niğde Milletvekili ve Kit Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer'in Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'a yanıtlaması istemiyle askerliğe ilişkin sorduğu sorulara Bakan yanıt verdi. Işık, bedelli askerlik veya kısa dönem askerlik hakkında bir çalışmanın gündemlerinde olmadığını belirtti.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, "Askerlik görevi geldiği halde askerlik için başvurmayan kaç kişi vardır? Bakaya ve tescil uygulanan 2014, 2015, 2016 yıllarında kişi sayısı nedir? Askerlik süreci gelip
de bakaya kaldıktan sonra okul kaydı yaptıranlardan askerlikleri ertelenmeyen var mıdır? Yoklama kaçağı veya bakaya kalmadan önce aday memur olarak göreve başlayanların askerlikleri, Bakanlık veya bağlı kuruluşlarında görevli olanlar için bağlı bulundukları kurumların talebi ile Millî Savunma Bakanlığınca tespit edilecek süreler kadar tehir edilebilmekte midir? Bu uygulamadan yararlanan ve 2014, 2015, 2016 yıllarında tehir ettiren var mıdır? Varsa kurumları hangisidir? Bedelli askerlik ya da kısa dönem askerlik ile ilgili bir çalışma yapılmakta mıdır" diye sordu.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Ömer Fethi Gürer'in sorularını şu şekilde yanıtladı:

"1111 sayılı Askerli Kanunu'nun 35'inci maddesi gereğince yoklama kaçağı ve bakaya kaldıktan sonra öğrenciliği nedeniyle hiçbir yükümlünün ertelemesi yapılmamaktadır. Kamu kurum ve kuruluşlarında aday memur olarak göreve başlayanların ertelemeleri, ilgili kurumların teklifi üzerine kayıtlı bulundukları askerlik şubeleri tarafından gerçekleştirilmekte ve asaletleri tasdik edilinceye kadar yapılabilmektedir. Bu kapsamda 2014 yılında 671, 2015 yılında 1005 ve 2016 yılında 329 kişinin ertelemesi yapılmıştır. Bedelli askerlik veya askerlik hizmet süresinin kısaltılması ile ilgili Bakanlığımız tarafından yürütülen herhangi bir çalışma bulunmamaktadır."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)