Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Dünyada 345 milyon insanın gıda kıtlığı yüzünden ciddi tehdit altında olduğunu söyleyen Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, bunun "yaşamı tehdit eden, dalga gibi büyüyen bir açlık krizi" olduğunu ifade etti.
Baerbock, bunun nedenleri arasında bölgesel ihtilafları, kuraklığı, pandeminin sonuçlarını ve Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaşı göstererek, "Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması bir dalgayı tsunamiye dönüştürdü" dedi.
'Rusya kasıtlı bir şekilde açlığı bir savaş silahı olarak kullanıyor'
Savaşın başlamasından sonra gıda fiyatlarının hızla yükseldiğini belirten Annalena Baerbock, “Rusya bu savaşı sebepsiz başlattı. Rusya kasıtlı bir şekilde açlığı bir savaş silahı olarak kullanıyor ve tüm dünyayı rehin tutuyor" diye konuştu.
Rusya’nın yalan haberlerle de savaşı sürdürdüğünü ve bunun suçunu başkasına yüklemeye çalıştığını dile getiren Baerbock, Rusya’nın Ukrayna’daki limanları bloke ettiğini bildirdi.
'Rusya geçen yıl sattığı miktar kadar tahılı yurt dışına gönderdi'
Rusya’nın Batı ülkelerinin yaptırımı yüzünden küresel gıda krizi çıktığı yolundaki suçlaması için “kesinlikle temelsiz” diyen Bakan, son verilere göre Rusya’nın geçen yıl sattığı miktar kadar tahılı yurt dışına gönderdiğini ifade etti.
Baerbock, dünyanın birçok yerinde suçlunun kimin olduğunu belirlemek için zamanın olmadığını ve çözümün istendiğini duyduklarını, çözüm bulmak için Berlin’de "Küresel Gıda Güvenliği" toplantısı düzenlediklerini açıkladı.
44 milyar euro lazım
Bu toplantıda gıda sevkiyatlarının hızlandırılması, gıdanın nakledilmesi için alternatif yolların bulunması ve acil yardımların arttırılması gibi konuların ele alınacağını aktaran Alman Bakan, açlığa karşı 44 milyar euroya ihtiyaç duyulduğunu, bunun yarısının finansmanının sağlandığını, bundan dolayı tüm ülkelerin bu konuda ne gibi katkı sağlayacaklarını kendilerine sorması gerektiğini savundu.
Toplantıya 50 delegasyon ve 40 bakan katılacak.
Bangladeş'te gıdaya ve temiz suya erişilemiyor
AB dışişleri bakanlarının gündemi gıda ve enerji olacak
Anadolu mutfağı gıda krizine çözüm olur mu?
Gıda fiyatları yükseliyor: Sırada pirinç krizi mi var?
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.