BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBabaya Merkez Bankası politikası----

Babaya Merkez Bankası politikası

Babaya Merkez Bankası politikası
16 Haziran 2011 - 08:57 www.finansgundem.com

MB başkan yardımcılığı döneminde sıkı para politikaları uygulayan Şükrü Binay, benzer bir uygulamayı babası için istedi.

Merkez Bankası eski Başkan Yardımcısı Hasan Şükrü Binay, eski milletvekillerinden olan babası Şadi Binay'ın vesayet altına alınması için dava açtı. Binay, 2010'un Temmuz ayında Ankara 12'inci Sulh Hukuk Mahkemesi'ne yaptığı başvuruda, babasının "akıl zayıflığı olduğu ve aşırı savurganlık yaptığı" gerekçesiyle, tüm malvarlıkları ve banka hesaplarının dondurulması ve kendisinin vasi olarak tayin edilmesi talebinde bulundu. 11 aydır devam eden yargı sürecinde, önceki gün 8'inci duruşma gerçekleştirilirken, mahkeme davayı keşif yapılması amacıyla 20 Temmuz tarihine erteledi. Baba oğul arasına giren 15 milyonluk mirasın temel kaynağını büyük çoğunluğu Ankara ve Yalova'da bulunan gayrimenkuller oluşturuyor.
İKİNCİ EŞE SUÇLAMA
Şadi Binay ve Şükrü Binay arasındaki anlaşmazlığın altında Binay'ın 11 yıl önce gerçekleştirdiği ikinci evlilik yatıyor. 87 yaşındaki Binay, eşini kaybettikten 2 yıl sonra, 13 Mart 2000'de kendisinden 26 yaş küçük Işılay Binay'la evlendi. Bunun hemen öncesinde ise Işılay Hanım, "eşinin ölmesi durumunda mirastan hiçbir şekilde pay almayacağına" ilişkin sözleşme imzaladı. Evliliğe başından beri karşı çıkan Şükrü Binay, açtığı davada, Işılay Binay'ın son 3 yılda babasının üzerindeki gayrimenkulleri sattırarak nakde çevirmeye çalıştığını iddia etti. Ankara, İstanbul, Adapazarı ve Köyceğiz'de bulunan 7 taşınmazın satıldığına dikkat çeken Binay, babasının 87 yaşına geldiğine ve kalp hastası olduğuna vurgu yaparak, hem akıl zayıflığı yaşadığını hem de eşinin etkisiyle aşırı savurganlık yaptığını savundu. Şükrü Binay, vasi davasının yanı sıra, Işılay Binay hakkında "babama bıçak çekti ve ölümle tehdit etti" diyerek savcılığa suç duyurusunda da bulundu. Binay çiftinin Yalova'daki evinde elektrik kontağından çıkan yangının hemen ertesinde, 13 Temmuz 2010'da yapılan başvuruda savcılık, "baba oğul arasındaki miras anlaşmazlığına" vurgu yaparak, kovuşturmaya gerek olmadığına hükmetti.
Baba Binay'ın 8 tane akıllı raporu var
Şadi Binay'ın avukatı Halim Yıldızoğlu, mahkemeye 2004-2010 arasında gayrimenkul satışları için alınan 7 sağlık raporunu sundu. Ankara 12'nci Sulh Hukuk Mahkemesi'nin talebi üzerine Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin verdiği 14 Ekim 2010 tarihli heyet raporu ise Binay'ın sağlıklı olduğunu bir kez daha belgeledi. Heyet, Binay'ın akli dengesinin yerinde olduğu ve kendisine vasi tayini gerekmediği kanaatine vardı. Mahkeme 8'inci duruşmada, "aşırı israf" suçlamalarıyla ilgili, satılan gayrimenkullerin keşif çalışmalarının yapılması ve Işılay Binay'ın banka hesaplarının incelenmesi kararı aldı.
Sosyal yaşantım var
Taşınmazlarının bir kısmını kiralarını tahsil edemediği için sattığını anlatan Şadi Binay, "Sağlık masraflarım arttı. sattığım gayrimenkuller para eden yerler de değil. İsraf yaptığıma gelince, ben yaşlı da olsam gezmeyi, sosyal çevremi bırakmadım. Sağlık masraflarım da var. Üstelik bunların hepsini kendi paramla yapıyorum" dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)