<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBabacan'dan bankacılığa destek----

Babacan'dan bankacılığa destek

Babacan'dan bankacılığa destek
13 Eylül 2013 - 14:59 www.finansingundemi.com

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye'de bankacılık sektörünün son derece sağlam olduğunu söyledi

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye'nin bankacılık sektörünün son derece sağlam olduğunu,  düzenleme ve denetleme konusunda muhafazakar davrandıkları için başarılı olduklarını belirtti.
Dünya Ekonomi Forumu'nun (WEF) Çin'de yapılan toplantılarına katılmak üzere Dalian'a gelen ve forumun son gününde "Küresel Ekonomiye Asya'dan Bakış" oturumuna katılan Babacan,  dünyada ekonomik toparlanmanın ne kadar kalıcı olup olmadığının yanı sıra gelişmekte olan ülkelerdeki ekonomik büyümenin ele alındığı oturumda, küresel ekonominin yeni bir döneme girdiğini anlattı.
Avrupa ekonomisinin yavaş yavaş toparlanma işaretleri verdiğini, Fed'in açıklamalarıyla ortaya çıkan sermaye kaçışında, ülkeleri tek bir kriter değil spesifik olarak değerlendirmek gerektiğine dikkati çeken Babacan, sadece büyüme odaklı hareket etmek değil, istihdam yaratan büyümenin önemine vurgu yaptı.
Moderatörün Çin bankacılık sistemi ve son dönemde yaşanan gölge bankacılık sorunlarını hatırlatarak, "Bu anlamda Çin bankacılık sisteminin Türkiye'den alacağı dersler olduğunu" söylemesi üzerine Babacan, Türkiye ile Çin arasındaki durumun farklı olduğunu ancak Türk ekonomisinin iki güçlü unsurunun "güçlü bankacılık ve mali disiplin" olduğunu vurguladı.  Türkiye'de 2001'de yaşanan krizin ardından son 10 yılda yakalanan ekonomik başarının sorulması üzerine Babacan, "2001'deki bankacılık krizinde Türkiye GSYH'nın üçte birini kaybetti" dedi.
2004'ten sonra birçok reform yaptıklarını, bankacılık ve kredi sistemlerinde yeni düzenlemelere gidildiğini anımsatan Babacan, "Türkiye'de bankacılık sektörü son derece sağlam... Düzenleme ve denetleme konusunda muhafazakar davrandık, başarılı olduk" diye konuştu. Babacan, Türkiye'nin bütçe açığının düşük, borç sürdürülebilirlik oranının ise çok yüksek olduğunu belirtti.
90 ülkeden 1.500 katılımcının biraraya geldiği etkinlik sona ererken, Başbakan Yardımcısı Babacan'ın bugün ülkeden ayrılması bekleniyor.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bb16 Eylül 2013 21:36

    Bankacılık sistemi aslında sağlam falan değil. Yığınla kredi yüzdürülüp duryor. Kullandırılan kredilerin önemli bir kısmı borç finansmanı ve bir süre önce kullandırılıp tekrar ödenmediğinden ötelenen krediler. Aslında bankalar yığınla batık kredi taşımakta. Zira kredi miktarlarında esasta ciddi bir değişim yok bakarsanız görürsünüz.