BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBabacan: İstersek yüzde 8-9 büyürüz----

Babacan: İstersek yüzde 8-9 büyürüz

Babacan: İstersek yüzde 8-9 büyürüz
29 Nisan 2014 - 15:51 www.finansgundem.com

İtalyanlar’ın düzenlediği ‘Diyalog’ toplantısına katılan Başbakan Yardımcısı Babacan, reyting kuruluşlarına sert çıktı

KAYHAN ÖZTÜRK – FINANSGUNDEM.COM

İtalya ile ilişkisi olan girişimcileri aynı çatı altında buluşturan ‘Diyalog’ toplantısı bugün İstanbul’da düzenlendi. Dünyadaki İtalyan Girişimciler Derneği (C.I.I.M EurAsiaMed) tarafından Venedik Sarayı’nda gerçekleştirilen platforma Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve İtalya Büyükelçisi Gianpaolo Scarante konuşmacı olarak katıldı. Ali Babacan, “Türk ekonomisi ve doğrudan yabancı yatırımlarını neler bekliyor?” başlıklı konuşmasında, “Bugün düğmeye bassak yıl sonunda yüzde 8-9 büyüme sağlarız. Ama riskleri var. Emin adımlarla büyümek lazım. Saman alevi gibi parlamak değil istikrarlı ve kontrollü büyüme önemli” dedi.

REYTİNG KURULUŞLARI İTİBAR KAYBETTİ

Kredi derecelendirme kuruluşlarının krizde itibar kaybettiklerini söyleyen Babacan sözlerine şöyle devam etti: “Reyting kuruluşlarının yanısıra kendi analizlerini yapan ciddi kuruluşlar var. Biz yolumuza devam ediyoruz. Türkiye'nin gerçekleri ile notu arasında ciddi farklar olursa reyting kuruluşları itibar kaybeder. Çünkü onların notuna bakıp yatırım yapanlar fırsatları kaçırırsa onların itibar kaybeder…”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)