BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBabacan Davos'a katılmıyor----

Babacan Davos'a katılmıyor

Babacan Davos'a katılmıyor
14 Ocak 2010 - 15:45 www.finansgundem.com

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, IMF’le müzakereler konusunda gereğinden fazla merak ve ilgi bulunduğunu söyleyerek, “Her gün her saat müzakere farklılığı olabilir. Bu nedenle konunun bu kadar sık gündeme getirilmesini uygun bulmuyorum” dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, IMF’le müzakereler konusunda gereğinden fazla merak ve ilgi bulunduğunu söyleyerek, “Her gün her saat müzakere farklılığı olabilir. Bu nedenle konunun bu kadar sık gündeme getirilmesini uygun bulmuyorum” dedi. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ziraat Bankası ve Halk Bankası’nın 2009 yılı gelişmeleri ve 2010 yılı kredi faizi uygulamalarıyla ilgili olarak bir basın toplantısı düzenledi. Basın mensuplarının sorusunu cevaplandıran Bakan Babacan, IMF ile ilgili olarak gereğinden fazla merak ve ilgi bulunduğunu kaydetti. Müzakereyi yürüten kişinin kendisi olduğunu anımsatan Babacan, “Çok dar bir ekiple yürütüyoruz. Müzakerelerin hangi noktada olduğu konusunda Başbakanı bilgilendiriyoruz. Başbakan dışında başka bilen de yok. Konu nerededir hangi aşamadadır ancak güvenilir kaynaklardan alacağınız haberleri yapın. Her gün her saat müzakere farklılığı olabilir. Bu konunun bu kadar sık gündeme gelmesini uygun bulmuyorum. Bir müzakere yürütüyorsunuz. Her gün hangi noktadayız, oluyor olmuyor diye merak etmek yanlış” diye konuştu. -BABACAN DAVOS’A KATILMAYACAK- Devlet Bakanı Ali Babacan, bir soru üzerine Davos’a katılmayacağını söyledi. 2002 yılından bu yana Davos toplantılarına sürekli katıldığını belirten Babacan, “Davos’ta oldukça yoğun faaliyetim oldu. Ancak bu sene katılmama kararı aldım. Gelecek yıl bakarız, nasıl bir karar alırım bilemem. IMF’le Davos’un bir ilgisi yok. Orada IMF yöneticileri olsa dahi yarım saatlik görüşme ile ne başlar, ne sonuçlandırılır. Yanlış beklentiye girmeyelim” dedi. Bu kararı “Başbakan Erdoğan’la mı aldıkları” sorusu üzerine Babacan, “Kararımı Başbakan’a arz ettim. O da kabul etti” dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)