BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisAZEMA ANKARA'DA KİMLERLE GÖRÜŞÜYOR----

AZEMA ANKARA'DA KİMLERLE GÖRÜŞÜYOR

AZEMA ANKARA'DA KİMLERLE GÖRÜŞÜYOR
23 Aralık 2008 - 17:26 www.finansgundem.com

Fransız sigorta devi Groupama CEO`su Jean Azema, Başak, Başak Emeklilik ile Güven Sigorta ve Güven Hayat Sigorta şirketlerinin satın alınmasından sonra ikinci kez Türkiye'ye geldi. İlk gelişinde Ankara'dan randevu alamayan Azema bu kez Ankara'da... Kimlerle neler görüşecek?

FİNANSGUNDEM/ ÖZEL Türkiye'de sigorta sektörüne inanan kurumların başında Fransız Groupama geliyor. Neden diyenler için kısaca açıklayalım. Türk sigorta sektörüne yabancıların ilgi göstermediği bir dönemde Groupama, 1991 yılında Güneş Sigorta'nın yüzde 36 hissesini yatırım yaptı. Daha sonra Türkiye'de dört şirket satın aldı. İlk olarak Özelleştirme İdaresi'nden Başak Sigorta ile Başak Emeklilik şirketlerini satın alan Gorupama daha sonra ise Türkiye Tarım ve Kredi Kooparatifleri Birliği'nden Güven Sigorta ile Güven Hayat'ı satın aldı. İlk satın alma işleminden sonra Türkiye'ye gelen ve bir basın toplantısı düzenleyen Fransız sigorta devi Groupama CEO`su Jean Azema, Türk sigortacılık sektörünün çok büyük umutlar vaat eden bir piyasa olduğunu vurgulayarak, önümüzdeki dönemde organik büyümenin yanı sıra çıkabilecek satın alma fırsatlarını da değerlendirmeye hazır olduklarını söylemişti. Türk sigorta sektöründe liderliği hedeflediklerini, bunun için birtakım tahliller yaptıklarını ifade eden Azema, ortaklık arayışında olan şirrketlerle igilendiklerini söylemişti. Bu açıklamalardan kısa bir süre sonra da Güven Sigorta satın alındı. Türkiye'ye ilk gelişinde Ankara'ya uğrama fırsatı bulamayan Azeme bu kez Görüşymelere Ankara'dan başladı. Ankara'da ekonumu kurmaylarıyla görüşen Azema'nın kimlerden ne tür isteklerde bulunduğu merak konusu oldu. Azema'nın ilk olarak Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren ile görüşeçeği söyleniyor. Bazıları Ziraat Bankası'nın bir süre daha sigorta şirketi kurmaması yönünde ricada bulunacağını söylerken bazıları ise Güneş Sigorta'nın satışı konusunda kendilerine yardımcı olunmasını isteyeceğini ileri sürüyor. Malum gurubun 2 milyar euro nakit kaynağı ile Türkiye'de yeni bir satın alma daha yapması bekleniyor. Finansgundem olarak ilk haberi biz verelim. Nasıl olsa ayrıntıyar daha sonra tartışılmaya başlar.... CİROSU 14 MİLYAR EURO 1991 yılında Güneş Sigorta`nın yüzde 36`sını satın alan, 2006 yılı başında ise Başak Sigorta`yı, mayıs 2006 tarihinde de Başak Emeklilik`i bünyelerine katan Fransız Groupama üst düzey yöneticileri dün İstanbul`da bir basın toplantısı düzenleyerek Türk piyasasına yönelik hedeflerini anlattı. Groupama CEO`su Jean Azema, dünya genelinde 14 milyar euroluk bir ciroya sahip olduklarını belirterek Fransa`da çok sayıda sigortacılık dalında lider olduklarını belirtti. Azema, dünya çapında 11 milyondan fazla müşterisi olan Groupama`nın Avrupa`nın en büyük 10 sigorta şirketi arasında yer almayı, 2009`da grup cirosunu yüzde 7 oranında artırmayı hedeflediğini aktardı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)