BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisAysan’dan ‘Atatürk Dönemi Ekonomi Politikaları’----

Aysan’dan ‘Atatürk Dönemi Ekonomi Politikaları’

Aysan’dan ‘Atatürk Dönemi Ekonomi Politikaları’
16 Ocak 2014 - 16:36 www.finansgundem.com

Finans dünyasının duayen ismi Prof. Dr. Mustafa A. Aysan’ın eseri raflarda yerini aldı

~~
FINANSGUNDEM.COM
Finans dünyasının duayen isimlerinden Prof. Dr. Mustafa A. Aysan’dan, Türkiye’nin ekonomisine ışık tutacak bir çalışma. Mustafa A. Aysan, 14’üncü kitabında “Atatürk Dönemi Ekonomi Politikaları”nı günümüze, gündeme taşıdı. Vizyoner, fikirleri ve eserleriyle Türkiye’de örnek gösterilen, çok yönlü bir yöneci kimliğiyle bankacılık sektöründe gurur duyulan isim olan Mustafa A. Aysan’ın son eseri, Minval Yayınları tarafından yayınlandı. Finansbank Yönetim Kurulu Üyesi ve Denetim Komitesi Başkanı olan Mustafa A. Aysan, raflarda yerini alan kitabını kısa bir metinle şöyle tanıttı:
“Son 33 yılda ek ve korsanıyla birlikte 9 kez basılan kitapların okurlardan ilgi gördüğü son yıllarda ekonomimiz birçok sarsıntılardan ve bunalımlardan geçti. Yıllık %100'ü aşan, aşırı fakirlik ve sefalet yaratan korkunç eflasyon dönemleri yaşadık. 1950'den beri üst üste yaşanan bu bunalım dönemleri birçok özel büyük işletmenin yoktan var edilmesine, ama birçok var olan işletmenin de yok olmasına neden olmuştur; bu gelişmelerin birçoğunu yakından gördüm, izledim. Atatürk döneminin enflasyonsuz, kendi olanaklarımız, tasarruflarımız, devlet ve özel kesim işletmelerimizin el ve amaç birliğinde yirminci yüzyılın en büyük liderlerinin gösterdiği yoldan yürüyerek elde edilen ekonomik ve sosyal kalkınma sonuçlarının, 1930'ların karma ekonomi, 5 yıllık planlar ve alınan sonuçların, 2013'ten sonra daha uzun yıllar yolumuzu aydınlatabileceğine inanıyorum. Hiç kuşkusuz Cumhuriyet'in ilk 16 yıllık "Altın Çağı"nın bugünkü başarılarımızda büyük payı olduğunu düşünüyorum.”
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Borsacı16 Ocak 2014 19:29

    Kapalı ve merkezi ekonominde kontrol daha kolay. Ama açık ve liberal ekonomide eğer ahlak da yoksa yapılabilecek pek fazla bir şey yok. TV de ünlü bir profesör dolar almak veya ithal mal kullanmak ayıp değil, piyasa yanlış yapanı cezalandırır dedi. Ama öte yandan döviz borçlusu şirketler için öyle demiyor, faizler artmalı diyor. Faiz artınca döviz düşecekmiş.