<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporAysal, yatırımcıyı yaktı!----

Aysal, yatırımcıyı yaktı!

Aysal, yatırımcıyı yaktı!
28 Eylül 2012 - 16:26 www.finansgundem.com

Galatasaray'ın sermaye artırımının ardından küçük yatırımcının isyanı dinmedi

Habertürk gazetesinin haberine göre Galatasaray'ın mali krizden kurtulmak için birbiri ardına yaptığı rekor bedelli sermaye artırımları küçük yatırımcıyı fena yaktı! Ünal Aysal'ın, Galatasaray'ın mali krizden çıkışı için tek yol olarak gördüğü yüzde 400 ve ardından gelen yüzde 300'lük bedelli sermaye artırımlarını küçük yatırımcılatr karşılamakta zorlanıyor. Habertürk'ü Bafra'dan arayan bir grup Galatasaray yatırımcısı, Ünal Aysal ve yönetimine isyan etti. Galatasaray'ın yaptığı rekor sermaye artırımlarını eleştiren yatırımcılar, şirketteki paylarını korumayamadıklarını ve büyük zarara uğradıklarını söylediler.
BİZ YANDIK DİĞER YATIRIMCILAR YANMASIN
İsimlerini vermek istemeyen yatırımcılar, “Sadece Bafra'da 20'ye yakın Galatasaray mağduru küçük yatırımcıyız. Diğer şehirlerde de mağdur olan küçük yatırımcıların olduğunu duyuyoruz. SPK'ye durumumuzu anlatan yazılar yazdık“ diye konuştular. Bedelli sermaye artırımı öncesi 50 bin TL Galatasaray hissesi aldığını belirten bir küçük yatırımcı, önce yüzde 400, ardından da yapılan yüzde 300'lük rekor bedelli artırşında kendisinden istenen rakamları karşılayamadığını ve perişan olduğunu belirterek “Galatasaray değil de, başka bir şirket olsa SPK bu duruma izin vermezdi. Yetkililer lütfen sesimizi duysun. Biz mağdur olduk diğer küçük yatırımcılar mağdur olmasın” diye konuştular. Geçen haftada bir grup yatırımcı Galatasaray'daki rekor bedelli sermaye artıırmlarını protesto etmiş ve dava açmıştı.
YÜZDE 43 KAYBA UĞRADI
Peki Galatasaray'ın yaptığı bedelli sermaye artırımları sonrası 50 bin TL hissesi olan bu küçük yatırımcının kaybı ne oldu? Galatasaray yönetiminin yaptığı yüzde 400'lük ilk sermaye artırımında hisse fiyatı 217 TL idi. 50 bin TL'lik hissesi (230 adet) olan bu yatırımcı şirketteki payını koruyabilmek için, 23.041 TL para verdi. Bu artırım sonrası 76 bin TL'lik hissesi oldu. Hisse bölününce 1085 hisseye çıktı ancak tek hisse fiyatı 70 TL'ye düştü. Yüzde 300'lük bedelli sermaye artırımında aynı yatırımcının payını koruyabilmek için yaklaşık 32.550 TL daha para koyması gerekiyor. Yani 50 bin TL'lik hissesi olan yatırımcı iki sermaye artırımında payını korumak için toplam 55.595 (32.550+23.041) TL para koymak zorunda kalacak. İkinci sermaye artırımı spnrası elinde 4.340 hissesi olacak ve toplamda ellerindeki hissenin değeri 105 bin TL olacak. İkinci bölünme sonrasında hissenin 17 TL'ye düşmesi bekleniyor. Böyle olunca elindeki hisselerin toplam değeri 73.780 TL olacak. O da yatırımcıların yüzde 43 kayba uğraması demek.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)