Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
AstraZeneca aşısının arkasındaki isim olan Profesör Dame Sarah Gilbert ve onun Oxford Üniversitesi'ndeki ekibinin üyeleri tarafından çalışmalarına başlanan Aşı ilk olarak Ocak ayında ortaya çıktı. Oxford'dan Independent Gazetesi'ne konuşan bir kaynak, yeni aşının "ihtiyaç duyulduğu anda rafta geliştirilmeye ve çoğaltılmaya hazır bir şeyin olması" amacıyla tasarlandığını söyledi.
İNGİLTERE'DE KORKUTAN ARTIŞ
Delta varyantının vakaları İngiltere'de giderek artıyor. Pazartesi günü yaklaşık 49.156 kişinin Kovid testi pozitif çıktı. Haftalık yüzde 22 artış karantinanın sona ermesinden bu yana en yüksek rakam. Ülkedeki bilim insanları ulusu daha iyi korumak için yapılacak daha çok şey olduğu konusunda ısrarlı ve bu yüzden de yeni çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.
Hürriyet'teki habere göre; Uzmanlar Delta varyantının artık küresel enfeksiyonların büyük çoğunluğunu oluşturduğunu savunurken Delta'ya özgü aşılar üretilmesi uzun süredir tartışılan konular arasında. Edinburgh Üniversitesi'nden Profesör Eleanor Riley, '30 milyon kişisinin üçüncü doz aşısını olacağı İngiltere'de Delta'ya özgü bir aşı kullanıyor olsaydık muhtemelen çok daha büyük bir etkisi olurdu" dedi.
TAK ÇALIŞTIR TEKNOLOJİSİ
Orijinal aşının hastaneye yatma ve Kovid-19'dan ölüme karşı korumada devam eden etkinliği göz önüne alındığında, Oxford'daki bilim insanları Delta'ya özgü bir aşı geliştirmek için ihtiyatlı bir yaklaşım benimsiyorlar. Independent Gazetesi'ne konuşan kaynak geliştirilen yeni aşının şuan çok erken dönemleri olduğunu, ancak aşının arkasındaki teknolojinin "tak ve çalıştır" doğası göz önüne alındığında, gerekli değişiklikleri yapmanın çok da zor olmayacağını iddia etti.
PERİYODİK OLARAK GÜÇLENDİRİCİ AŞI GEREKEBİLİR
Profesör Riley, virüsün bir başkasına bulaşma olasılığının farklı varyantlardan etkilendiğini ve Oxford aşısının aşılı kişilerin Delta'ya yakalanmasını önlemede pek etkili olmadığını belirterek, Sars-CoV-2'nin yüksek derecede bulaşıcı yeni varyantlar ortaya çıkarmaya devam etmesi halinde, önümüzdeki aylar veya yıllarda periyodik olarak güncellenen güçlendirici aşıların gerekli olabileceğini söyledi.
HEPSİ HAREKET GEÇTİ
Pfizer, Delta'yı hedef alacak bir Kovid güçlendirici aşı geliştirme planlarını zaten açıklarken, Moderna, yeni varyantları dikkate almak için aşısını kolayca güncelleyebileceğini söyledi. Yeni Oxford aşısı için henüz bir zaman çerçevesi açıklanmadı.
Delta varyantının bir alt türü daha İngiltere ve ABD'de yayılıyor
Tam aşılılar neden ölüyor? İşte merak edilen yanıt!
Aşı karşıtlarının en gözde 'kanıt'ı çöktü!
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.