Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Anayasa Mahkemesi (AYM), Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında verilen destek ve hizmetlerle ilgili önemli bir karara imza attı.
Gazete Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre A.Z.Ö., önceki evliliğinden olan 1994 ve 1992 doğumlu beyin felci hastası iki oğlu ve ikinci eşi S.K.’dan olan 2008 doğumlu oğlu ile birlikte 2009’da Bursa’dan İstanbul’a taşındı. Bir süre kız kardeşinin yanında kalan A.Z.Ö., eşinden gördüğü şiddet nedeniyle il değiştirdiğini ve kardeşinin yanında oturamayacaklarını belirterek, İstanbul Valiliği’ne başvurdu. Taşınma masrafları valilikçe karşılanarak, 2010 yılında Tuzla’da kiralık bir eve taşınması ve bir işe yerleşmesi sağlandı.
A.Z.Ö., 23 Ağustos 2010’da eşi S.K. aleyhine boşanma davası açtı. 17 Eylül’de işinden evine dönerken eşinin kendisini darp ve tehdit ettiği iddiasıyla şikâyette bulundu. A.Z.Ö. hakkında 6 ay süreyle koruma kararı verildi. Valilik adresini değiştirip yeni bir iş ayarladığı A.Z.Ö.’ye ikamet bilgilerini açıklamadan resmî işlemlerini yürütebilmesi amacıyla bir yazı verdi. Ancak bilgilerin dava dosyasına girmesi nedeniyle adresi 2012’de yeniden değiştirildi. Bakırköy 7. Aile Mahkemesi, 23 Aralık 2011’de çiftin boşanmalarına, çocuk ile babanın görüştürülmemesini karar verdi. Üçüncü adresinin de kocası tarafından tespit edildiğini belirten A.Z.Ö., yeniden adres değişikliği talep etti, ancak bu kez talebi reddedildi. A.Z.Ö., işten ayrıldığını, hem çocukları hem de kendisinin psikolojik olarak zarar gördüğünü, büyük oğlu F.B.K.’nın girdiği depresyon sonucu intihar ettiğini belirtti. Oğlunun ölümünden sonra adresi değiştirilen A.Z.Ö.’nün başvurusu üzerine de S.K.’dan olma oğluna yeni kimlik verildi.
SORUŞTURMA İZNİ VERİLMEDİ
A.Z.Ö., kimlik bilgilerinin değiştirilmesi ve geçici maddi yardım yapılmasına ilişkin kararların uygulanmamasında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü görevlilerinin ihmali bulunduğu iddiasıyla şikâyetçi oldu. Ancak Valilik, şikâyet edilen görevlilerinin görevlerini ihmal ettiklerine ilişkin bilgi ve bulguya rastlanmadığı gerekçesiyle soruşturma izni vermedi. A.Z.Ö.’nün bu karara itirazı, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’nce 12 Kasım 2013’te reddedildi. A.Z.Ö. 9 Ocak 2014’te Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu. AYM kadını haklı buldu ve 15 bin lira tazminat ödenmesini kararlaştırdı.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.