BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAYM Başkanı'ndan sokak hayvanları yasası açıklaması----

AYM Başkanı'ndan sokak hayvanları yasası açıklaması

AYM Başkanı'ndan sokak hayvanları yasası açıklaması
18 Ekim 2024 - 14:39 www.finansgundem.com

Anayasa Mahkemesi'nin Başkanı Kadir Özkaya, sokak hayvanlarını koruyan yasalar, Can Atalay kararı ve Anayasa'nın temel 4 maddesi üzerine görüşlerini paylaştı.

Anayasa Mahkemesi'nin başkanı Kadir Özkaya, sokak hayvanları yasasının çok yakında ele alınacağını dile getirdi. Can Atalay kararıyla ilgili açıklamalarda bulunan Özkaya, "Anayasa Mahkemesi bu görüşünü kararlarıyla ifade etmiştir. Bunu tartışmaya açık bulmuyoruz" şeklinde konuştu.

Anayasa Mahkemesi başkanı Kadir Özkaya, Anayasa'nın ilk 4 maddesi üzerindeki tartışmalara dair, "Bizim yetki alanımızın dışındadır, bu konu hakkında bir şey söylemem mümkün değil" ifadesinde bulundu.

Özkaya, sokak hayvanlarına yönelik yürürlüğe giren yasaya dair iptal ve yürütmenin durdurulması talepli davanın en kısa sürede ele alınarak karara bağlanacağını bildirdi.

Anayasa Mahkemesi başkanı Kadir Özkaya'dan Can Atalay kararı ile ilgili açıklama:

"Anayasa Mahkemesi bu görüşünü kararlarıyla söylemiştir. Bunu tartışmaya gerek görmüyoruz. Can Atalay ile ilgili verdiğimiz son kararda bu sorunun cevabı açık bir şekilde verildi. Bütün akademik camia bu konuda hem fikirdir. Aksi yapılan yorumlar münferit bir görüş olarak değerlendirilebilir"

 

Sokak hayvanlarını satan derneğe operasyonSokak hayvanlarını satan derneğe operasyon

 

Sokak hayvanları düzenlemesi Resmi Gazete'deSokak hayvanları düzenlemesi Resmi Gazete'de

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)