BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulis Aydın yuvaya döndü----

Aydın yuvaya döndü

 Aydın yuvaya döndü
15 Temmuz 2011 - 08:27 www.finansgundem.com

Hüseyin Aydın'ın Ziraat Bankası'na Genel Müdür olması aslında bir yuvaya dönüş

Kamu bankalarında kan değişimi yaşanıyor. Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar 8,5 yıllık görevinden istifa ederken, yerine eski Ziraat'li Halkbank Genel Müdürü Hüseyin Aydın geldi. Aydın'ın koltuğuna ise Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Aslan geçti. Değişikliklerin planlayıcısı olarak gösterilen Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın bunlarla yetinmeyeceği iddia ediliyor.Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın tekrar ekonominin başına geçmesiyle kamu bankalarında yeniden yapılanma dönemi başladı. Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, 8,5 yıllık görevinden istifa ederken, yerine Halkbank Genel Müdürü Hüseyin Aydın geldi. Müfettiş yardımcısı olarak bankacılık hayatına başladığı Ziraat'te genel müdürlük koltuğuna oturan Aydın'dan boşalan koltuğa ise Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Aslan getirildi. Başbakan Yardımcısı Babacan ile üç gün önce yaptığı görüşme sonrasında istifa kararı alan Çağlar'ın yeni görev yeri ise henüz netlik kazanmadı. Çağlar için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nda (BDDK) boş olan üyelik için atama yapılabileceği belirtiliyor. Ayrıca BDDK'da görev süresi dolan Ahmet Şirin'in koltuğuna da henüz atama yapılmadı. Çağlar'ın yakın çevresine özel sektöre geçebileceğini söylediği de ifade ediliyor. Çağlar'ın istifa kararı sonrasında bugün devir teslim töreni yapılacak. Edinilen bilgilere göre dün bankada birimleri dolaşan Çağlar, akşam dev ekranda bölgelere hitap etmek için hazırlık yaptırdı.
Ziraat ve Halkbank'ın tepe yönetimlerinde meydana gelen değişim dün resmiyet kazandı. Halk Bankası'ndan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, Aydın'ın 15 Temmuz'dan (bugün) itibaren görevinden ayrılacağı vurgulandı. Yapılan bir başka açıklamada ise Aydın'ın 2005'ten itibaren Halkbank genel müdürlüğü görevini yürüttüğüne dikkat çekilerek bu dönemde aktif büyüklüğün 78 milyar liraya, nakdi kredilerin ise 48 milyar TL'ye ulaştığı vurgulandı. Bankanın piyasa değerinin 15 milyar dolar artış gösterdiğine dikkat çekildi. Halkbank en son The Banker dergisinin "En Büyük 1000 Banka" sıralamasında sermayeye oranla kârlılık açısından dünyanın en büyük altıncı bankası seçilmişti.
Ziraat Bankası'nın yeni Genel Müdürü Hüseyin Aydın, 1959 Artvin doğumlu. Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Ekonomi Fakültesi'nden mezun olan Aydın, meslek hayatına Ziraat Bankası'nda müfettiş yardımcısı olarak başladı. Kurumda, müfettiş, daire başkanı, Duisburg/Almanya temsilciliği ve şube müdürlüğü görevlerinde bulundu. 2005 yılında bankanın yönetim kurulu başkan vekilliği görevini üstlenen Aydın, 31 Mayıs 2005'te Halkbank'a geçmişti. Aydın, Türkiye Bankalar Birliği başkanlığı görevini de yürütüyor.
Halkbank Genel Müdürlüğü koltuğuna oturan Süleyman Aslan ise Mayıs 2008'den itibaren aynı bankada Hazine Yönetimi ve Uluslararası Bankacılık'tan sorumlu genel müdür yardımcılığı yapıyordu. 1970'te Çorum'da doğan Aslan, Ortadoğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu. Meslek hayatına 1992'de Ziraat Bankası Bankacılık Okulu'nda başlayan Aslan, Ziraat Portföy Yönetimi AŞ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı. Ziraat Bankası'nda Döviz ve Para Piyasaları Daire başkanı olarak da çalışan Aslan, sektörün en iyi hazinecileri arasında gösteriliyor.
ERCAN BAYSAL / Zaman

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)